Η αισχροκέρδεια τραυματίζει την κοινωνική αλληλεγγύη 

Το ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας επισημαίνει αυτό το κοινωνικό φαινόμενο και καλεί όλους να αναλογιστούν τις συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης και να συμβάλλουν στο ν' αποφευχθούν βαθιά κοινωνικά ρήγματα .

by Times Newsroom

Η αλματώδης αύξηση των τιμών στην αγορά των τροφίμων της ενέργειας του φυσικού αερίου των καυσίμων των οικοδομικών υλικών των ηλεκτρονικών ηλεκτρικών προϊόντων, η μειωμένη αγοραστική υπαρξιακή δύναμη του μέσου Έλληνα καταναλωτή, η αδιαφάνεια της Ελληνικής αγοράς, η στροφή προς μικρότερες ποσότητες αλλά και στα φθηνότερα και μετριότερα στην ποιότητα τρόφιμα και υπηρεσίες είναι μια αλυσίδα προβλημάτων που έχει δημιουργήσει ένταση σ όλες τις πλευρές. 

  Η αγανάκτηση εκτονώνεται στην αναζήτηση του υπεύθυνου, ο οποίος συνήθως πρέπει να είναι ένας για να είναι ευρέως κατανοητό σε όλες και όλους για να ξέρουν όλοι που να στρέψουν τα όπλα και να πυροβολήσουν. 

Το τελευταίο διάστημα εδώ και 16 μήνες γινόμαστε μάρτυρες και αποδέκτες ενός σημαντικού κοινωνικού φαινομένου. 

Η παραδοσιακή κοινωνική αλληλεγγύη μεταξύ των αγροτών και των εργαζομένων των αστικών και ημιαστικών περιοχών έχει αρχίσει να τραυματίζεται .

 Στην ανάγκη εύρεσης του υπεύθυνου για να φρενάρει το ρυθμό αύξησης των τιμών στην αγορά ο μέσος Έλληνας καταναλωτής κατηγορεί πλέον-εκτός από τους εμπόρους μεσάζοντες και τον εκπρόσωπο του πρωτογενούς τομέα, τον αγρότη παραγωγό και ο τελευταίος με την σειρά του διαψεύδει τις κατηγορίες και αντιπαραθέτει τη δική του οικονομική δυσπραγία, την αύξηση των τιμών πρώτων υλών, του κόστους της ενέργειας ,των καυσίμων των λιπασμάτων ,των φυτοφαρμάκων ,των καιρικών συνθηκών και πάει λέγοντας. 

Όλα λοιπόν τα είχαμε εκείνο που έλειπε ήταν και ο πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας. 

Οι εντάσεις έχουν φτάσει ήδη στο σημείο, φταις εσύ, όχι φταίνε οι άλλοι ,ο μόνος τελικά που δεν φταίει είναι η κυβέρνηση που εδώ και 16 μήνες παρακολουθεί και θαυμάζει την γενική ακρίβεια στην αγορά. 

Το ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας επισημαίνει αυτό το κοινωνικό φαινόμενο και καλεί όλους να αναλογιστούν τις συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης και να συμβάλλουν στο ν’ αποφευχθούν βαθιά κοινωνικά ρήγματα .

 Στην λογική όλοι ακριβαίνουν τις τιμές παντού τι θα γίνει  ;

 Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα  ;

Και μην ξεχνάμε πως η ακρίβεια ρίχνει κυβερνήσεις. 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com