Η Αιθιοπία φτιάχνει «ανταγωνιστή» του Facebook

by Times Newsroom 1

H Αιθιοπία άρχισε να αναπτύσσει τη δική της πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, για να ανταγωνιστεί το Facebook, το Twitter και το WhatsApp, αν και δεν σχεδιάζει να μπλοκάρει τις δημοφιλείς αυτές υπηρεσίες, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η αρμόδια υπηρεσία της.

Η χώρα έχει εμπλακεί τον τελευταίο χρόνο σε μια ένοπλη σύγκρουση μεταξύ της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και του TPLF (Tigray People’s Liberation Front), που ελέγχει την περιοχή Τιγκράι στο βόρειο τμήμα της χώρας. Οι υποστηρικτές και των δύο πλευρών διεξάγουν έναν παράλληλο επικοινωνιακό πόλεμο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η κυβέρνηση θέλει η τοπική της πλατφόρμα να «αντικαταστήσει» το Facebook, το Twitter, το WhatsApp και το Zoom, όπως είπε ο γενικός διευθυντής της Information Network Security Agency (INSA), Σουμέτε Γκιζάου.

Ο Σουμέτε κατηγόρησε το Facebook πως διαγράφει αναρτήσεις και λογαριασμούς χρηστών, για τους οποίους είπε πως «διαδίδουν την πραγματικότητα για την Αιθιοπία».

Διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν επικρίνει την κυβέρνηση της Αιθιοπίας για ανεξήγητα κλεισίματα υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ των οποίων το Facebook και το WhatsApp, το τελευταίο έτος. Η κυβέρνηση δεν έχει προβεί σε σχόλια για αυτές τις ενέργειες. Η Κέζια Ανίμ- Άντο, εκπρόσωπος του Facebook για την Αφρική, αρνήθηκε να προβεί σε σχόλια για τα σχέδια της Αιθιοπίας, και δεν απάντησε σε ερωτήσεις περί των κατηγοριών του Σουμέτε.

Η Αιθιοπία, με πληθυσμό περίπου 115 εκατ. ανθρώπων, έχει περίπου 6 εκατ. χρήστες, σύμφωνα με το Statista.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή