Η Αλίκη Καγιαλόγλου διαβάζει και τραγουδά Παπαδιαμάντη στην Ακαδημία Αθηνών για την Ημέρα της Γυναίκας

...σε μουσική Άλκη Μπαλτά και θα λάβει χώρα την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

by Times Newsroom

Η Ακαδημία Αθηνών, για την ημέρα την αφιερωμένη στη Γυναίκα, διοργανώνει παράσταση με την Αλίκη Καγιαλόγλου, πολύπλευρη καλλιτέχνιδα που έχει αφιερωθεί στην πνευματική διάσταση της Τέχνης. Η παράσταση θα έχει τίτλο « Η Αλίκη Καγιαλόγλου διαβάζει και τραγουδά Παπαδιαμάντη» σε μουσική Άλκη Μπαλτά και θα λάβει χώρα την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 και ώρα 19.00 στην Ανατολική Αίθουσα του Μεγάρου της Ακαδημίας.

Η παράσταση βασίζεται σε διηγήματα του σπουδαίου Έλληνα διηγηματογράφου Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, ο οποίος ύμνησε και ανέδειξε σε όλο του το έργο, με έξοχο τρόπο, το πρόσωπο της Γυναίκας όλων των ηλικιών, καθώς και στην πρωτότυπη μουσική που έγραψε ο μαέστρος και συνθέτης Άλκης Μπαλτάς, μελοποιώντας ποικιλότροπα τους στίχους του κυρ Αλέξανδρου.

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2002 στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου, στον Ιερό Χώρο της Αποκάλυψης (με μικρό οργανικό σύνολο), στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν (της οδού Φρυνίχου), στην Κωνσταντινούπολη υπό την αιγίδα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και αλλού, ενώ έχει κυκλοφορήσει σε cd από την εταιρεία « Συν Αθηνά και χείρα κίνει» της Αλίκης Καγιαλόγλου (Aliki Kayaloglou – The Official Homepage).

Πιάνο : Αλέξανδρος Αβδελιώδης

Είσοδος ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες: [email protected]210-3664733 (Αυτοτελές Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων, Εθιμοτυπίας και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων της Ακαδημίας Αθηνών)

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή