«Η αναγέννηση της Βόρειας Εύβοιας μέσα από τη θερμοκοιτίδα D-Hub»

O νέος κύκλος διαλέξεων «ΤΟ ΝΕΟ ΔΑΣΟΣ στο κέντρο της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης της Βόρειας Εύβοιας»

by Times Newsroom

Kύκλος | «ΤΟ ΝΕΟ ΔΑΣΟΣ στο κέντρο της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης της Βόρειας Εύβοιας»

«Η αναγέννηση της Βόρειας Εύβοιας μέσα από τη θερμοκοιτίδα DHub»

Τρίτη 17 Μαΐου | 19:00 | Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας

Έναρξη διανομής δελτίων | 17:30

Σε συνεργασία με το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ

O νέος κύκλος διαλέξεων «ΤΟ ΝΕΟ ΔΑΣΟΣ στο κέντρο της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης της Βόρειας Εύβοιας» του Mεγάρου Μουσικής Αθηνών και του Megaron Plus, σε συνεργασία με το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ, ολοκληρώνεται την

την Τρίτη 17 Μαΐου στις 7 μ.μ. στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος με την τρίτη και τελευταία διάλεξη που τιτλοφορείται «Η αναγέννηση της Βόρειας Εύβοιας μέσα από τη θερμοκοιτίδα DHub».

Συμμετέχουν οι ομιλητές:

  • Νίκος Στακιάς, εφαρμοσμένα μαθηματικά ΕΜΠ, MSc Event Management ΜΜU, σύμβουλος ανάπτυξης και διαχείρισης προορισμών Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ
  • Ελίνα Αγγέλη, αρχιτέκτων-,μηχανικός, MSc προστασία μνημείων, υπεύθυνη υποδομών Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ
  • Χρήστος Χιώτης, σχεδιαστής οπτικής επικοινωνίας, υπεύθυνος ανάπτυξης ψηφιακών εφαρμογών Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ
  • Ηλίας Χάντζος, πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ, MSc «ΑΠΕ σε θαλάσσιο περιβάλλον» Ναυπηγών ΕΜΠ, υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού αειφορίας/marketing/κατάρτισης Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ και
  • Φώτης Μαραγκός, οικονομολόγος MSc, υπεύθυνος ψηφιακής επικοινωνίας Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ

Θα μιλήσει επίσης ο Ευδόκιμος Φρέγκογλου, επικοινωνιολόγος-τεχνολόγος πολιτισμού, συντονιστής προγραμμάτων του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ και επικεφαλής της θερμοκοιτίδας D-Hub, ο οποίος έχει αναλάβει και τον συντονισμό της συζήτησης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 17:30.

«Η αναγέννηση της Βόρειας Εύβοιας μέσα από τη θερμοκοιτίδα D-Hub»

Το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ, για την καλύτερη δυνατή υποστήριξη των καινοτόμων και

ολιστικών προγραμμάτων πολιτιστικού τουρισμού δημιούργησε μία θερμοκοιτίδα, το D-Hub, η οποία συμβάλλει στην ωρίμαση των ήπιων δράσεων (μάρκετινγκ, ψηφιακές εφαρμογές, επιχειρηματικότητα, φορέας λειτουργίας) των παραπάνω προγραμμάτων.

Το D-Hub συμμετέχει δυναμικά στο Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας και έχει ως στόχο τον εμβολιασμό του με το αξιακό φορτίο της διπλής μετάβασης, Πράσινης και Ψηφιακής, και με τη δημιουργία ενός χώρου καινοτομίας από την καθημερινότητα του πολίτη έως το επιχειρείν.

Συγκεκριμένα το D-Hub θα παρουσιάσει:

  • Για το Ψηφιακό Κύμα: δράσεις για την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας, τόσο στην καθημερινότητα των πολιτών, όσο και στην τοπική κοινωνία.

  • Για την Πράσινη Ζώνη: βιώσιμες, πράσινες πολιτικές με επίκεντρο την καθαρή ενέργεια και την επιστροφή του φυσικού περιβάλλοντος στο κέντρο της ζωής και της βιώσιμης ανάπτυξης.

  • Για το Χώρο Καινοτομίας: δράσεις για να αποκτήσει η καινοτομία, δηλαδή η άλλη ματιά, ζωτικό χώρο στη νοοτροπία και στις ψυχές των ανθρώπων και των επιχειρήσεων.

Ευδόκιμος Φρέγκογλου BSc, MSc, Επικοινωνιολόγος-τεχνολόγος Πολιτισμού, Συντονιστής προγραμμάτων του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ και επικεφαλής της θερμοκοιτίδας D-Hub

Το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ έχει ως στόχο την ανάδειξη και προστασία των μνημείων φύσης και πολιτισμού της χώρας μας, μέσα από καινοτόμα και ολιστικά προγράμματα πολιτιστικού τουρισμού. 

Για την καλύτερη δυνατή υποστήριξη και εδραίωση των νέων αυτών προγραμμάτων, δημιούργησε στο Σωματείο τη θερμοκοιτίδα D-Hub, η οποία αποτελείται από στελέχη του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ και εξωτερικούς συνεργάτες. 

Το D-Hub, αξιοποιώντας τη πνευματική προίκα και το βιωματικό φορτίο του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ καθώς και τη μέχρι σήμερα εμπειρία του στη συγκρότηση ολιστικών προγραμμάτων, αναλαμβάνει να υποστηρίξει την οικοδόμηση του Προγράμματος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας μέσα από δράσεις οριζόντιας παρέμβασης (Ψηφιακό Κύμα, Πράσινη Ενέργεια και Χώρος Καινοτομίας), οι οποίες αφορούν όλες τις μελέτες που έχουν παραχθεί, αλλά και κάθετες δράσεις στα έργα που ήδη έχουν ενταχθεί και υλοποιούνται.

Νίκος Στακιάς, Eφαρμοσμένα μαθηματικά ΕΜΠ, MSc Event Management ΜΜU, Σύμβουλος ανάπτυξης και διαχείρισης προορισμών Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ

«D-HUB, Βόρεια Εύβοια, επιχειρηματικότητα και καινοτομία»

Αποστολή του D-Hub είναι η εδραίωση των δύο νέων θεσμών που γεννήθηκαν μαζί με τα ολιστικά προγράμματα, δηλαδή του DMM0 και του Cluster. Η θερμοκοιτίδα υποστηρίζει τις Περιφέρειες και τους Δήμους ως τεχνικός σύμβουλος σε όλη τη διαδικασία του σχεδιασμού των προγραμμάτων τους, αλλά και στα μετέπειτα στάδια που αφορούν την ωρίμαση των δράσεών τους. Ειδικότερα ο θεσμός του Cluster και της συμμετοχής της τοπικής επιχειρηματικότητας είναι το πιο ιδιαίτερο και το πιο ελπιδοφόρο πρόγραμμα για τη βιωσιμότητα τέτοιων προγραμμάτων. Θα παρουσιαστούν τα βήματα που απαιτούνται για την οργάνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας, ενώ θα δοθεί έμφαση και στην άμεση διασύνδεση του όλου εγχειρήματος με το ευρύτερο πρόγραμμα «Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού της Στερεάς Ελλάδας – ΟΙΔΙΠΟΥΣ» που έχει σχεδιαστεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Ελίνα Αγγέλη, Αρχιτέκτων-μηχανικός, MSc «Προστασία μνημείων», Υπεύθυνη υποδομών Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ

«Δίκτυα Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς Βόρειας Εύβοιας”

Η αρχιτεκτονική κληρονομιά της Εύβοιας δεν έχει λάβει την αναγνώριση που της αξίζει, καθώς παραμένει άγνωστη στο ευρύ κοινό. Στο πλαίσιο της Πράσινης Ανάπτυξης της Βόρειας Εύβοιας, οραματιζόμαστε τη «συνομιλία» του Δάσους με τα μνημεία των Ανθρώπων. Το τρίπτυχο «Φραγκική/Ενετική Εύβοια – Βιομηχανική Εύβοια – Νεοκλασική Εύβοια» μπορεί να αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά των δράσεων που θα σχεδιάσουμε, για να καταγράψουμε τα μνημεία της περιοχής, να τα «συστήσουμε» στο ευρύ κοινό και να τα αναδείξουμε, με απώτερο σκοπό να τα προστατεύσουμε και να τα εντάξουμε στη ζωή της τοπικής κοινωνίας.

Χρήστος Χιώτης, Σχεδιαστής οπτικής επικοινωνίας, Υπεύθυνος ανάπτυξης ψηφιακών εφαρμογών Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ

«Ψηφιακό Κύμα και Πρόγραμμα POLITIS»

Το ψηφιακό κύμα διατρέχει όλες τις μελέτες του Σχεδίου Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας και τις εμπλουτίζει, εφαρμόζοντας και αξιοποιώντας τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών που αποτελούν μέρος της καθημερινής ζωής των ανθρώπων, ενώ τα τεχνολογικά επιτεύγματα αξιοποιούνται για την εξυπηρέτηση και τη διευκόλυνση των αναγκών των πολιτών. Το ψηφιακό κύμα έρχεται ως τεχνολογικός καταλύτης για το Νέο Δάσος, την ψηφιακή αναβάθμιση της περιοχής και την τοπική ανάπτυξη. Θα παρουσιαστεί επίσης το μεγαλύτερο οριζόντιο έργο, το Πρόγραμμα POLITIS, που αφορά τρεις μείζονες μεταρρυθμίσεις του προγράμματος ανασυγκρότησης, τα ολιστικά ΚΕΠ., τα ΚΕΧΩΠ και τον Διαδημοτικό Αναπτυξιακό Οργανισμό.


Ηλίας Χάντζος, Πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ, MSc 

«ΑΠΕ σε θαλάσσιο περιβάλλον» Ναυπηγών ΕΜΠ

Υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού

αειφορίας/marketing/κατάρτισης Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ

«Βόρεια Εύβοια, αειφόρος επανεκκίνηση» 

Διακρίνοντας την ανάγκη των πόλεων για μεταστροφή σε πιο αειφόρες λύσεις και έχοντας κατά νου μέρη με πιο μεγάλες προκλήσεις στον τομέα αυτό, όπως, μεταξύ άλλων, η Κοζάνη, δημιουργήθηκε η Πράσινη Χάρτα. Η Πράσινη Χάρτα είναι ένας ευσύνοπτος οδηγός μιας ολιστικής προσέγγισης των τομέων που αφορούν την αειφορία μιας πόλης, με προτάσεις, δράσεις και καλές πρακτικές. Η προσέγγιση αυτή αποτελείται από τους εξής τομείς: Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα/Έξυπνες Πόλεις/Αστικό Πράσινο/Ενέργεια/Κυκλική Οικονομία/Ενεργοί Πολίτες. Θα επιχειρηθεί οι προτεινόμενες δράσεις αειφορίας να προσαρμοστούν στις ανάγκες της Β. Εύβοιας και να διανθιστούν, με σημείο αναφοράς την Εύβοια Μετά.

Φώτης Μαραγκός, Οικονομολόγος MSc, Υπεύθυνος ψηφιακής επικοινωνίας Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ

«Η ανασυγκρότηση της Β. Εύβοιας μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης»

Είναι πλέον δεδομένο πως και η σύγχρονη επικοινωνία περνάει μέσα από τα κανάλια της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης. Το νέο περιβάλλον περιλαμβάνει ανθρώπους ψηφιακά ωριμότερους και έμπειρους στην αναζήτηση της πληροφορίας. Επιπλέον, περιλαμβάνει ανθρώπους, πολίτες και καταναλωτές, πιο απαιτητικούς στην άντληση γνώσης σε πραγματικό χρόνο. Στο πλαίσιο αυτό, η πολιτική ψηφιακής επικοινωνίας του Προγράμματος Ανασυγκρότησης της Β. Εύβοιας θα επιδιώξει αμεσότητα, εύκολη πρόσληψη της πληροφορίας και όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αλληλεπίδραση με το κοινό ώστε να δημιουργήσει πολλαπλασιαστές της ιδέας και συνοδοιπόρους του έργου. 

Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Περισσότερες πληροφορίες εδώ:

https://www.megaron.gr/metraprolipsiskatatoucovid-19-stomegaromousikisathinon/

Διάρκεια | 2 ώρες περίπου (χωρίς διάλειμμα)

Πληροφορίες

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com