Η ανάσταση της μικρής Μαρίας

Δεν περιμένω από όλους αυτούς που κατασυκοφάντησαν τη χώρα για μια ακόμη φορά να ανασκευάσουν τα ψέματά τους

by Times Newsroom
  • Τάκης Θεοδωρόπουλος

Η πρώτη είδηση ανέφερε ότι ομάδα προσφύγων αποκλεισμένη σε νησίδα του Εβρου παραμένει αβοήθητη από τις ελληνικές Αρχές. Ανάμεσά τους κι ένα πεντάχρονο κοριτσάκι, νεκρό από δάγκωμα σκορπιού. Παραμένει άταφο και οι γονείς του το βάζουν μέσα στο νερό για να διατηρηθεί. Το όνομά του είναι Μαρία, ω της σύμπτωσης! Η μικρή Μαρία άταφη νεκρή την ημέρα που οι Μαρίες της χριστιανοσύνης γιορτάζουν. Αν το διάβαζες αυτό σε μυθιστόρημα, θα το θεωρούσες κακόγουστο, όμως η ζωή δεν κρίνεται από τα γούστα σου. Επεται ειδησεογραφικό τουρλουμπούκι.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η νησίδα ήταν τουρκικό έδαφος, άρα η Ελλάδα δεν μπορούσε να κάνει τίποτε για την περίθαλψη των αποκλεισμένων εκεί. Οι δύο ΜΚΟ που ασχολούνται μαζί τους ισχυρίζονται πως το έδαφος είναι ελληνικό. Και εννοείται ότι φροντίζουν το γεγονός να μαθευτεί απανταχού της Γης, ίνα αποδειχθεί ότι για μια ακόμη φορά η Ελλάδα φέρεται με βαρβαρότητα στους πρόσφυγες. Εντέλει, όταν οι πρόσφυγες περνούν σε ελληνικό έδαφος, οι Αρχές τούς προωθούν σε κέντρο υποδοχής. Και εκεί διαπιστώνονται τα ακόλουθα:

Οι πρόσφυγες, Σύροι την καταγωγή, ζούσαν στην Κωνσταντινούπολη, από όπου η τουρκική αστυνομία τούς απώθησε έως τα σύνορα υποχρεώνοντάς τους να περάσουν στην Ελλάδα παρά τη θέλησή τους. Ετσι τουλάχιστον ισχυρίζονται οι ίδιοι. Οι πρόσφυγες είναι 38. Από αυτούς μόνο τέσσερις ή πέντε, κατά τον κ. Μηταράκη, μίλησαν για νεκρό παιδί. Πώς είναι δυνατόν σ’ έναν τόσο περιορισμένο χώρο να μην αντιληφθούν κάτι που δύσκολα περνάει απαρατήρητο; Μάλλον είχαν πάει για κυνήγι ή τους είχε απορροφήσει η θέα. Ακόμη πιο περίεργο. Η οικογένεια στην οποία ανήκει το παιδί είχε δηλώσει πως έχει τέσσερα ανήλικα μαζί της. Διαφορετικής ηλικίας το καθένα, το τελευταίο γεννημένο το 2018, οπότε σήμερα σχεδόν πεντάχρονο.

Στην καταμέτρηση που έγινε όταν οι πρόσφυγες βρέθηκαν στο κέντρο υποδοχής, τα τέσσερα ήσαν τέσσερα. Πού πήγε η νεκρή Μαρία που, όπως αποδείχθηκε, λεγόταν Μάγια; Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το πιθανότερο είναι να αναστήθηκε. Ολα αυτά τα δήλωσε χθες ο κ. Μηταράκης προσερχόμενος στον Αρειο Πάγο για να καταθέσει για την υπόθεση. Θα μου πείτε, γιατί πιστεύω τον κ. Μηταράκη και δεν πιστεύω τις ΜΚΟ – σε μία από τις δύο ο επικεφαλής υπήρξε στέλεχος του υπουργείου Μετανάστευσης επί ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή τόσες ημέρες τώρα δεν έχει εμφανισθεί πουθενά ίχνος από το υποτιθέμενο νεκρό κοριτσάκι που είναι ζωντανό. Είμαι κι εγώ σαν τον άπιστο Θωμά. Αν δεν βάλω το δάχτυλό μου επί τον τύπον των ήλων δεν πρόκειται να πιστέψω στην ανάσταση της μικρής Μαρίας που τελικά την έλεγαν Μάγια. Και επειδή δεν πιστεύω στα θαύματα, δεν περιμένω από όλους αυτούς που κατασυκοφάντησαν τη χώρα για μια ακόμη φορά να ανασκευάσουν τα ψέματά τους.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή