Η απάντηση της ΕΕ στην επιστολή 6 κρατών για τις επιστροφές μεταναστών από το Αφγανιστάν

by Times Newsroom 1

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε σήμερα ότι έχει λάβει επιστολή από έξι κράτη-μέλη της ΕΕ, τα οποία ζητούν να μην ανασταλούν οι επιστροφές μεταναστών από το Αφγανιστάν.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Γιανς Ανταλμπέρ δήλωσε συγκεκριμένα ότι την επιστολή υπογράφουν έξι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ και πρόσθεσε ότι η Επιτροπή θα απαντήσει «εν ευθέτω χρόνω».

Όσον αφορά το γενικό ζήτημα επιστροφών στο Αφγανιστάν, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής υπενθύμισε ότι κάθε απόφαση επιστροφής είναι «εθνική απόφαση» και «μεμονωμένη απόφαση», και φυσικά «σύμφωνη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία». «Είμαστε σε στενή επαφή με τα κράτη-μέλη της ΕΕ γι’ αυτό το ζήτημα, για ζητήματα επιστροφών γενικότερα και για την κατάσταση στο Αφγανιστάν ειδικότερα», πρόσθεσε.

Σημείωσε, επίσης, ότι η Επιτροπή διαπιστώνει ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις μεταξύ των κρατών-μελών για την αναστολή των επιστροφών στο Αφγανιστάν και τόνισε ότι στο νέο σύμφωνο για το άσυλο και τη μετανάστευση, η Επιτροπή προτείνει διάφορα μέτρα για μια πιο ευρωπαϊκή προσέγγιση στο θέμα των επιστροφών, σύμφωνα με τους γενικούς στόχους της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής.

Την επιστολή προς την Επιτροπή για τις επιστροφές των Αφγανών μεταναστών, υπογράφουν οι Υπουργοί Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελλάδας, του Βελγίου, της Ολλανδίας, της Αυστρίας, της Δανίας και της Γερμανίας, εκφράζοντας την ανησυχία τους για τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την παράτυπη μετανάστευση από το Αφγανιστάν.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή