Η αποστολή της ΕE παρουσίασε στον Μητσοτάκη τις πρώτες σκέψεις για την αναβάθμιση των σιδηροδρόμων

Το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός

by Times Newsroom

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (8/3) στο Μέγαρο Μαξίμου την αποστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συζήτησαν για την αναβάθμιση του σιδηροδρόμου, μετά την τραγωδία των Τεμπών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον Kristian Schmidt, διευθυντή αρμόδιο για τις χερσαίες μετακινήσεις στη Γενική Διεύθυνση Κινητικότητας και Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον εκτελεστικό διευθυντή του ευρωπαϊκού οργανισμού σιδηροδρόμων Josef Doppelbauer, την Elzbieta Lukaniuk, μέλος του επιτελείου της Επιτρόπου Μεταφορών Adina Vălean και την αναπληρώτρια επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ευρωπαϊκής επιτροπής στην Ελλάδα, Ελένη Παλαιολόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της ευρωπαϊκής αποστολής παρουσίασαν στον πρωθυπουργό τις πρώτες σκέψεις, οι οποίες θα διαμορφωθούν σε συγκεκριμένες προτάσεις, για τη βελτίωση της λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου, την ασφάλεια των συγκοινωνιών, την αναβάθμιση υποδομών, την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών και την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων για επενδύσεις στους ελληνικούς σιδηρόδρομους.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα, στο πλαίσιο της απόλυτα διαφανούς διερεύνησης της τραγωδίας στα Τέμπη, θα αξιοποιήσει πλήρως την εμπειρογνωμοσύνη και την εμπειρία των ευρωπαϊκών υπηρεσιών.

Στη συνάντηση έλαβαν επίσης μέρος ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος και για θέματα Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης, και η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού πρέσβης ‘Αννα Μαρία Μπούρα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή