«Η ασημένια ζώνη» Περιοδική έκθεση στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

by Times Newsroom

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει την περιοδική έκθεση «Η ασημένια ζώνη», από την Τετάρτη 11 Μαΐου, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, στα Ιωάννινα. Η έκθεση παρουσιάζει τα ζωγραφικά έργα που φιλοτέχνησε η Μάρια Μπαχά για την εικονογράφηση του ομώνυμου παιδικού βιβλίου της Χάρις Μέγα, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΠΙΟΠ.

Η ζωγράφος-εικονογράφος Μ. Μπαχά αποδίδει με ευαισθησία την ιστορία και τον παραμυθένιο κόσμο της συγγραφέως, δημιουργώντας ένα εικαστικό σύμπαν με στοιχεία άλλοτε «ονειρικά» και άλλοτε αληθοφανή, συνδέοντας το οπτικό ζωγραφικό υλικό με εκθέματα του Μουσείου Αργυροτεχνίας. Πώς συνδέεται η τέχνη της ασημουργίας με την πόλη των Ιωαννίνων; Πώς η φήμη της γιαννιώτικης αργυροτεχνίας έφτασε μέχρι τα πέρατα του κόσμου; Πώς η τέχνη αυτή ρίζωσε στην καθημερινή ζωή των κατοίκων της πόλης, επηρεάζοντας την οικονομική και κοινωνική τους θέση και διαμορφώνοντας την πολιτιστική ταυτότητα των Ιωαννίνων; Το κείμενο της συγγραφέως συνομιλεί αρμονικά με τις εικόνες, τις οποίες η ζωγράφος δούλεψε ευφάνταστα, με τέμπερες, μολύβια και μελάνια.

Το εν λόγω παιδικό βιβλίο εντάχθηκε στη Βραχεία Λίστα των Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου 2020.

Διάρκεια έκθεσης: 11 Μαΐου έως 18 Σεπτεμβρίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00
Κλειστά: 15 Αυγούστου

Για τις σχολικές ομάδες είναι απαραίτητη η κράτηση, στο τηλέφωνο 26510 64065 (καθημερινά εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Μουσείο Αργυροτεχνίας
Ακρόπολη Ιτς Καλέ, Κάστρο Ιωαννίνων
Τ.: 26510 64065 | www.piop.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή