Η χαώδης διαφορά Μητσοτάκη – Τσίπρα

Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή κατέληξε μπούμερανγκ για τον κ. Τσίπρα, που έχει μείνει προσκολλημένος σε αποτυχημένα μοντέλα που φόρτωσαν τους πολίτες με υπερφορολόγηση και έναν βαρύ λογαριασμό.

by Times Newsroom 1

Από τη χθεσινή συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για την ακρίβεια, φάνηκε και η χαώδης διαφορά που χωρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τον Αλέξη Τσίπρα, τόσο από πλευράς στρατηγικής όσο και πολιτικής ουσίας. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μέτρα για την οικονομική στήριξη συγκεκριμένων πληθυσμιακών ομάδων, όπως συνταξιούχοι και ανάπηροι, καθώς επίσης των υγειονομικών που μάχονται σχεδόν δύο χρόνια με την πανδημία ως ένδειξη ανταπόδοσης για την προσφορά τους.

Είναι σημαντικές πρωτοβουλίες στο μέτωπο κατά της ακρίβειας, που συμπληρώνουν μια ολοκληρωμένη οικονομική και κοινωνική πολιτική, ενισχύοντας λελογισμένα κοινωνικές ομάδες χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η δημοσιονομική ισορροπία.

Αντιθέτως, ο Αλ. Τσίπρας εμφανίστηκε με λογική του 2014, υπερασπίστηκε το Μνημόνιό του και αποτύπωσε την πολιτική του από τη χρεωμένη ΔΕΗ μέχρι τις υποσχέσεις για παροχές που παρέπεμπαν στο αλήστου μνήμης πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Επέρριψε ευθύνες στον Κυρ. Μητσοτάκη για την ακρίβεια, όταν το φαινόμενο είναι παγκόσμιο και η Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία της Γιούροστατ έχει την τρίτη χαμηλότερη θέση στην Ευρώπη στον πληθωρισμό.

Η αμφισβήτηση των δεδομένων από τον κ. Τσίπρα και η άρνησή του να δεχθεί τα πραγματικά στοιχεία για την οικονομία, όπως ότι η Ελλάδα τρέχει με τον τρίτο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης και σημειώνει τη μεγαλύτερη μείωση του ποσοστού ανεργίας, αποτυπώνουν τα πολιτικά αδιέξοδά του.

Ο κ. Μητσοτάκης τού υπενθύμισε ότι η ΔΕΗ πλέον είναι εύρωστη, μέσα σε δύο χρόνια από τη χρεοκοπία η μετοχή της έχει αυξηθεί εννέα φορές και η περιουσία του Δημοσίου από 150 εκατ. ευρώ  έχει φθάσει τα 1,2 δισ.

Η Ελλάδα, ξεπερνώντας την τελευταία φάση της πανδημίας, μπορεί να μπει δυναμικά στον ενάρετο κύκλο της ανάπτυξης, μειώνοντας περαιτέρω την ανεργία με τη δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας και τη βελτίωση βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή κατέληξε μπούμερανγκ για τον κ. Τσίπρα, που έχει μείνει προσκολλημένος σε αποτυχημένα μοντέλα που φόρτωσαν τους πολίτες με υπερφορολόγηση και έναν βαρύ λογαριασμό.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή