Η ιστορία διαθέτει και σκουπιδοτενεκέ…

by Times Newsroom 1
  • Σχόλιο του  ΑΛΕΞΗ ΚΟΛΥΒΑ

Είναι μια διάσταση πολύ σοβαρή που παρακολουθώντας χθες κανάλια δεν παρατήρησα να έχει γίνει αντιληπτή. Την παραθέτω: Χθες ο εμβολιασμός των πολιτών ηλικίας 60-64 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca και τις εξελίξεις σχετικά με αυτό το εμβόλιο, καθώς 17 ευρωπαϊκές χώρες έχουν αναστείλει την χορήγησή του με την υποψία ότι προκαλεί θρομβώσεις, ήταν ερωτηματικό.

Η Ελλάδα δεν συμμετείχε σε αυτό ντόμινο και συνέχισε κανονικά τον εμβολιασμό με αυτό το εμβόλιο. Θα περίμενε κανείς με βάση την εικόνα που δημιουργείται από διάφορα πρωτοσέλιδα σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας, τα εμβόλια και τον εμβολιασμό, από τις δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από τον πόλεμο εναντίον των επιστημόνων, τους οποίους κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζει σαν φερέφωνα της κυβέρνησης και του Μητσοτάκη, ότι όχι μόνο η προσέλευση θα ήταν πολύ χαμηλή, αλλά θα ξεσηκώνονταν κύμα διαμαρτυρίας που θα σήμαινε δικαίωση για όλους τους προαναφερόμενους.

Χθες, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, είχαν προγραμματιστεί 7.815 ραντεβού για το εμβόλιο της AstraZeneca και προσήλθαν 6.684 πολίτες, ποσοστό 85%, σχεδόν σαν αυτό μιας ημέρας που δεν βάρυνε καμιά σκιά ή υποψία το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Θα μπορούσε να είναι δημοσκόπηση με το τεράστιο δείγμα των σχεδόν 8000 πολιτών για την απήχηση των ισχυρισμών όλων αυτών. Για την αξιοπιστία και την επάρκεια των επιστημόνων μας και γενικά για την διαχείριση της πανδημίας και του εμβολιασμού.

Το αποτέλεσμα είναι συντριπτικό και ελπιδοφόρο για την πορεία της χώρας, η οποία δείχνει να θέλει να αφήσει πίσω τον ακραίο λαϊκισμό που τόσο την πλήγωσε, ειδικά τα τελευταία χρόνια, και να αποτινάξει ιδεοληψίες και νοοτροπίες που την κρατούσαν επί χρόνια σε στασιμότητα, αν δεν την οδήγησαν σε οπισθοδρόμηση.

Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό μήνυμα, μια σιωπηλή κραυγή του κόσμου ότι θέλει να πάει μπροστά και σε αυτό δεν μπορούν να μπουν τροχοπέδη όσοι μένουν πίσω και προσπαθούν να το πετύχουν με Κουφοντίνες, με λογικές και πρακτικές περασμένων δεκαετιών.

Η ιστορία φροντίζει και έχει χώρο για όλους. Σε όσους αντιλαμβάνονται τις επιταγές της, παρέχει ανοιχτούς δρόμους και ορίζοντες. Για όσους κολλάνε και σαπίζουν, διαθέτει σκουπιδοτενεκέ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή