Η δεξιά πολιτική της αντιπολίτευσης

by Times Newsroom 1
  • Γράφει ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΛΥΒΑΣ

Δημοσιεύτηκε η τελευταία αξιολόγηση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού και σύμφωνα με αυτή η κατάσταση σε 23 χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς και στο Ηνωμένο Βασίλειο προκαλεί πλέον «μεγάλη ανησυχία».

Όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτός από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Φινλανδία και την Εσθονία είναι στην κατηγορία της «μεγάλης ανησυχίας», σύμφωνα με την αξιολόγηση του ECDC.

Για να εξαιρείται η χώρα μας σημαίνει ότι αντιμετωπίζεται τουλάχιστον ικανοποιητικά το δεύτερο και σφοδρότερο του πρώτου, κύμα της πανδημίας ή ότι οι κυβερνήσεις όλων αυτών των ευρωπαϊκών χωρών είναι χειρότερες από την δική μας.
Βέβαια αυτό το καταλαβαίνει κάποιος που δεν έχει μόνιμα στο πίσω μέρος του μυαλού του να κάνει αντιπολίτευση.

Ακούω, από την αρχή του δεύτερου κύματος της πανδημίας, τον ΣΥΡΙΖΑ , τον αρχηγό και τα στελέχη του να υποστηρίζουν ότι  η κυβέρνηση απέτυχε στην αντιμετώπιση αυτής της φάσης της πανδημίας, όταν ακόμη δεν έχει κριθεί η μάχη με το θηρίο.

Προφανώς το έχουν ανάγκη, καθώς τα κυβερνητικά πεπραγμένα τους δεν τους επιτρέπουν να ασκήσουν την αντιπολίτευση που ξέρουν να ασκούν. Είναι εγκλωβισμένοι, γιατί ό,τι και να καταλογίσουν στην κυβέρνηση, αποκαλύπτεται ότι οι ίδιοι το είχαν κάνει χειρότερα.

Γι’ αυτό, τον κορονοϊό τον βλέπουν ως μάννα εξ ουρανού. Δίνουν την εντύπωση ότι είναι «ευσεβής πόθος» τους να αποτύχει πράγματι η κυβέρνηση στην αντιμετώπισή του, προσδοκώντας να ξεφύγουν από το αδιέξοδο, που βρίσκονται και το οποίο τους δημιουργεί εσωστρέφεια και μεγάλο πρόβλημα για την συνοχή τους. Το έχουν τόσο πολύ ανάγκη που δεν σκέφτονται ότι η αντιπολίτευση για την πανδημία μόνο μεγαλύτερη ακόμη φθορά μπορεί να τους προκαλέσει και να τους καταδικάσει σε μόνιμη εσωστρέφεια που θα εντείνει τις διαλυτικές τάσεις.

Ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του θα έπρεπε να συμβάλουν ώστε οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας και όχι να υποδαυλίζουν συγκεντρώσεις και το χειρότερο να βάζουν μπροστά τους μαθητές και να σιγοντάρουν τις καταλήψεις των σχολείων. Αν δεν συμφωνούν με τα κυβερνητικά μέτρα, ας προτείνουν άλλα. Δεν έχουν κάνει καμία πρόταση και το μόνο για το οποίο επιμένουν από την αρχή της πανδημίας είναι να προσληφθούν μόνιμοι γιατροί και νοσηλευτές στο ΕΣΥ, σαν αν είναι με συμβάσεις δεν θα κάνουν την δουλειά τους. Επιμένουν στην επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ, χωρίς να υπάρχει ανάγκη και ας προβλέπεται αυτό αν υπάρξει. Προσπαθούν να προβάλουν ιδεολογική καθαρότητα, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για επίδειξη ιδεοληψίας, σαν αυτή που τους οδήγησε στη δεινή θέση που βρίσκονται.

Δυστυχώς στο θέμα αυτό τους ακολουθεί και το Κίνημα Αλλαγής, του οποίου η ηγεσία δεν διαθέτει το ειδικό πολιτικό βάρος να συγκροτήσει και να προβάλει αυτόνομη πολιτική θέση και λόγο με αποτέλεσμα να σέρνεται μια πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ και την άλλη πίσω από την κυβέρνηση.

Η ουσία είναι ότι η μάχη με τον κορονοϊό δεν έχει κριθεί και απ’ ό,τι φαίνεται θα έχει μάκρος. Κάθε κόμμα το οποίο επιθυμεί να το παίρνουν στα σοβαρά οι πολίτες πρέπει να αξιοποιεί την όποια επιρροή του στην κοινωνία, ώστε αυτή να συμπεριφερθεί σωστά για να νικηθεί ο ιός, αφού ακόμη δεν υπάρχουν εμβόλια ή φάρμακα αποτελεσματικά. Οι βιαστικές κριτικές με πολιτική σκοπιμότητα, μόνο απογοήτευση μπορούν να προκαλέσουν, να εντείνουν την μοιρολατρία και να ενθαρρύνουν τους «ψεκασμένους». Είναι και αυτή μια γνήσια δεξιά πολιτική, όπως αυτή που βιώσαμε όσο συγκυβερνούσαν ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή