η διαπραγμάτευση γίνεται μέσα σε συγκεκριμένο πλαίσιο αρχών που ασπάζονται οι δύο χώρες και κυβερνήσεις και λαμβάνοντας ρεαλιστικά το ιστορικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί.

Σκυτάλη στις τουρκικές προκλήσεις κατά της Ελλάδας πήρε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ, καθώς είπε ότι η Αγκυρα δεν δέχεται καμία επέκταση των χωρικών υδάτων πέρα από τα έξι ναυτικά μίλια.

by Times Newsroom

«Τα έξι μίλια είναι το ανώτατο σημείο των ορίων που μπορούν να φτάσουν. Πέρα από αυτό το όριο δεν αποδεχόμαστε καμία επέκταση των χωρικών υδάτων».

Στο νέο παραλήρημά του ο Ακάρ ανέφερε: «Λένε πως η Τουρκία είναι απειλή. Εμείς ως Τουρκία δεν απειλούμε κανέναν. Την Ελλάδα δεν την έχουμε απειλήσει ποτέ! Η Τουρκία είναι ένας ισχυρός, καλός σύμμαχος. Το 1919, με την ενθάρρυνση και την πρόκληση ορισμένων χωρών, η απόπειρα εισβολής στην Ανατολία απέτυχε με τον Εθνικό Αγώνα. Τους λέμε, μάθετε από την ιστορία, μην μπείτε σε μπελάδες, μην μπείτε σε νέες περιπέτειες, μην σπαταλάτε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των δικών σας ανθρώπων για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα άλλων χωρών».

Συνεχίζοντας τη ρητορική των προκλήσεων επανέλαβε: «Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός και παραβίαση των δικαιωμάτων μας, δεν θα παρασυρθούμε από τις προκλήσεις (της  Ελλάδας). Oύτε τα δικαιώματα μας, ούτε των Κυπρίων. Είμαστε αποφασισμένοι και ισχυροί ως προς αυτό».

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στα Κατεχόμενα λέγοντας ότι το θέμα είναι η αναγνώριση του ψευδοκράτους

«Η ‘ΤΔΒΚ’ ιδρύθηκε, το θέμα είναι η αναγνώρισή της. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για αυτό. Λέμε στην Ελλάδα, μην κάνετε λάθος υπολογισμούς, μην ακολουθήσετε λάθος δρόμους και διδαχτείτε από την ιστορία. Αποφασίστε πριν χιονίσει στα βουνά ποιους εμπιστεύεστε; Διότι εμπιστεύονται κάποιους. Μην ξεχνάτε. O λάθος λογαριασμός επιστρέφει από την Άγκυρα».

Επιθεωρώντας το νέο υποβρύχιο της Τουρκίας Piri Reis ο Ακάρ δήλωσε, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ: «Καθήκον μας είναι να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα και τα δικαιώματα μας στο Αιγαίο, στην Αν. Μεσόγειο και στην Κύπρο. Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε. Δεν θα επιτρέψουμε με τίποτα να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com