Η διάσωση της καμηλοπάρδαλης από νησί που βυθίζεται

by Times Newsroom 1

Στιγμιότυπο από την τοποθέτηση της καμηλοπάρδαλης και του μικρού της στην βάρκα για να εγκαταλείψουν μαζί το νησί που ζούσαν μέχρι σήμερα

Καταγράφηκε σε βίντεο η επιχείρηση διάσωσης εννέα καμηλοπαρδάλων οι οποίες μπαίνουν σε βάρκες για να ξεφύγουν από το νησί που ζούσαν μέχρι σήμερα επειδή εκεί κινδυνεύουν.

Αγώνα δρόμου δίνουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις στην Αφρική να διασώσουν εννέα καμηλοπαρδάλεις που εγκλωβίστηκαν στο νησί Longicharo στην Κένυα. Το νησί βρίσκεται στην λίμνη Baringo σε απόσταση περίπου 1,5 χλμ. από τις ακτές. Οι καμηλοπαρδάλεις είχαν οδηγηθεί στο νησί πριν μερικά χρόνια από τις τοπικές Αρχές για να προστατευτούν από τους λαθροκυνηγούς.

SOUTH CHINA MORNING POST
Endangered giraffe rescued from flooding island in Kenya

Έντονες βροχοπτώσεις τα τελευταία χρόνια στην περιοχή οδήγησαν σε συνεχείς πλημμύρες και καθιζήσεις με πολλά σημεία του νησιού  κυριολεκτικά να βυθίζονται. Αρχικά επιλέχθηκε η λύση να παραμείνουν στο νησί οι καμηλοπαρδάλεις και να αποστέλλονται εκεί οι απαραίτητες για αυτές ποσότητες τροφής. Όμως η συνεχιζόμενη καταστροφή του νησιού περιόριζε ολοένα και περισσότερο τον ζωτικό χώρο των τεράστιων ζώων και κρίθηκε ότι πρέπει πλέον να απομακρυνθούν από εκεί. Ήταν όμως ένα δύσκολο εγχείρημα για διαφόρους λόγους.

Το σχέδιο απεγκλωβισμού των καμμηλοπαρδάλων ξεκίνησε πριν από 15 μήνες και χρειάστηκε ένας ολόκληρος χρόνος για να μπει η πρώτη καμηλοπάρδαλη στην βάρκα που την μετέφερε στην στεριά. Τον περασμένο Δεκέμβριο ξεκίνησε η επιχείρηση απομάκρυνσης η οποία ολοκληρώθηκε στις 12 Απριλίου με τις τελευταίες δύο, μια μητέρα με το μικρό της να μπαίνουν στην βάρκα που τις οδήγησε σε ασφαλές μέρος.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή