Η ΕΕ κατηγορεί την Άγκυρα για βήματα προς τα πίσω όσον αφορά τη δημοκρατία

Η Επιτροπή της ΕΕ επικρίνει το γεγονός ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη καταργήσει το καθεστώς των έκτακτων εξουσιών που θεσπίστηκαν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016.

by Times Newsroom 1

Η Τουρκία έχει κάνει βήματα πίσω σε πολλούς τομείς που συνδέονται με τη δημοκρατία, τονίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην τελευταία της έκθεση σχετικά με την κατάσταση των ενταξιακών προσπαθειών της Αγκυρας στην ΕΕ, μεταδίδει η Γερμανική Ραδιοφωνία (DLF)

«Το κράτος δικαίου έχει επιδεινωθεί, όπως και ο σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων και της ανεξαρτησίας της δικαστικής εξουσίας», αναφερει η έκθεση.

Προστίθεται μαλιστα οτι θετικές εξελίξεις καταγράφονται μόνο στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και στην προστασία των ανατολικών χερσαίων συνόρων.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή της ΕΕ επικρίνει το γεγονός ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη καταργήσει το καθεστώς των έκτακτων εξουσιών που θεσπίστηκαν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016.

Η Τουρκία απέρριψε πάντως την κριτική και κατηγόρησε την ΕΕ για διπλά μέτρα και σταθμά . «Η έκθεση περιέχει αβάσιμους ισχυρισμούς και άδικη κριτική που δεν γίνεται αποδεκτή», τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών στην Άγκυρα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή