Η εγγονή του Μεταξά απαντά στον Πλεύρη για τον ναζιστικό χαιρετισμό στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Τον… άδειασε η Ιωάννα Φωκά αναρτώντας φωτογραφία του παππού της που διαψεύδει τον δικηγόρο και γράφοντας: «Έτσι χαιρετούσε ο Μεταξάς».

by Times Newsroom

Τη δική της απάντηση στον Κωνσταντίνο Πλεύρη έδωσε η εγγονή του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά, Ιωάννα Φωκά, αφότου ο δικηγόρος δήλωσε πως ο χαιρετισμός του στη δίκη της Χρυσής Αυγής ήταν ίδιος με τον χαιρετισμό του παππού της.

Έτσι χαιρετούσε

«Καλημέρα Ελλάδα! Έτσι χαιρετούσε ο Μεταξάς» έγραψε η αρχαιολόγος Ιωάννα Φωκά στην ανάρτησή της στο Facebook, όπου ανέβασε μια φωτογραφία του παππού της να χαιρετά τα πλήθη.

Φωτογραφίες

Η Φωκά ανήρτησε στο κοινωνικό δίκτυο τη φωτογραφία ως απάντηση στον Κωνσταντίνο Πλεύρη, ο οποίος εκπροσωπεί τον Ιωάννη Λαγό στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο δικηγόρος παρουσίασε στο δικαστήριο ασπρόμαυρες φωτογραφίες από την «Εθνική Οργάνωση Νεολαίας» του Μεταξά όπου όλοι χαιρετούσαν ναζιστικά, ενώ μεταξύ άλλων μίλησε για «αυνάνες της Αριστεράς».

«Κάποιες εφημερίδες έγραψαν ότι ο Λαγός είναι πρώην ευρωβουλευτής. Κάποιοι τον αποκαλούν δολοφόνο. Υπάρχει παραβίαση τεκμηρίου αθωότητας. Υπάρχει απόφαση δικαστική που λέει ότι ο Κωνσταντίνος Πλεύρης έχει σχέση με τον ελληνικό εθνικισμό και όχι με τον ναζισμό και να μην ακούτε τους αυνάνες της Αριστεράς. Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι» είχε πει ο δικηγόρος ενώπιον του δικαστηρίου.

Η εγγονή του δικτάτορα ισχυρίστηκε πως, ακόμα κι αν οι υπόλοιποι δίπλα στον Μεταξά χαιρετούσαν ναζιστικά, ο ίδιος δεν έχει απαθαναστεί να κάνει τέτοιο χαιρετισμό.

Η αλήθεια είναι

Η αλήθεια πάντως είναι ότι ο Ιωάννης Μεταξάς ιδεολογικά ήταν οπαδός του ναζισμού και του Χίτλερ και σε κάθε περίπτωση ο Κωνσταντίνος Πλεύρης έκανε ναζιστικό χαιρετισμό στο δικαστήριο που ήταν χαιρετισμός και του Μεταξά και του Χίτλερ και όσων ασπάζονται την μαύρη και δολοφονική ιδεολογία του Γ’ Ράιχ.

Το δικτατορικό καθεστώς που εγκαθίδρυσε ο Μεταξάς (μαζί με το βασιλιά αλλά και τη στήριξη της Αγγλίας στις 4 Αυγούστου 1936) ήταν αυτό που συνθηκολόγησε το 1941 με τους Γερμανούς φασίστες εισβολείς και μάλιστα παρέδωσε στους κατακτητές τους αριστερούς και κομμουνιστές πολιτικούς κρατούμενους – αντιπάλους της δικτατορίας, πολλοί από τους οποίους (όσοι δεν κατάφεραν να δραπετεύσουν) εκτελέστηκαν κατά τη διάρκεια της κατοχής από τους ναζί.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com