«Η εισβολή στην Ουκρανία μπορεί να είναι αποτέλεσμα της κρυφής μάχης του Πούτιν με τον καρκίνο και τα στεροειδή»

Πηγές αντικατασκοπείας της Δύσης κάνουν λόγο για «μανία στεροειδών»

by Times Newsroom

«Η απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν να εξαπολύσει μια βίαιη εισβολή στην Ουκρανία και την διεξαγωγή ενός πολέμου μπορεί να επηρεάστηκε από τις επιπτώσεις της θεραπείας με στεροειδή για τον καρκίνο». Αυτή είναι μία πτυχή που δίνουν πηγές αντικατασκοπείας της Δύσης όσον αφορά μια πιθανή εξήγηση στο γιατί ο Ρώσος πρόεδρος προχώρησε σε μία τόσο επιθετική κίνηση απέναντι στη γειτονική Ουκρανία.

Επικαλούμενοι πηγές προσκείμενες στο Κρεμλίνο, ανώτερα στελέχη της συμμαχίας πληροφοριών Five Eyes – η οποία εξυπηρετεί την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ – πιστεύουν ότι υπάρχει μια φυσιολογική εξήγηση για την απόφαση του Πούτιν να επιτεθεί.

Οι εκθέσεις που μοιράζονται οι μυστικές υπηρεσίες υπογραμμίζουν την όλο και πιο ασταθή συμπεριφορά του 69χρονου, τη διογκωμένη εμφάνιση και την τεράστια απόσταση που διατηρεί από τους επισκέπτες του Κρεμλίνου.

Το μυστήριο με την κατάσταση της υγείας του Ρώσου προέδρου

Μια πιθανή εξήγηση σύμφωνα με όσα μεταδίδουν Βρετανικά ΜΜΕ, είναι ότι εμφανίζει τις παρενέργειες της θεραπείας με στεροειδή. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι πάσχει από εγκεφαλική διαταραχή που προκαλείται από άνοια ή νόσο του Πάρκινσον.

Μια πηγή από την ασφάλεια δήλωσε: «Υπάρχει μια αναγνωρίσιμη αλλαγή στις αποφάσεις του τα τελευταία πέντε χρόνια περίπου. Οι γύρω του βλέπουν μια αξιοσημείωτη αλλαγή στην πειστικότητα και τη σαφήνεια των όσων λέει και στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τον κόσμο γύρω του».

Η πηγή δήλωσε ότι η αποτυχία του Πούτιν να σκέφτεται με διαύγεια επιδεινώνεται από την έλλειψη ενός «αρνητικού πόλου ανατροφοδότησης». Ο Ρώσος ηγέτης «απλώς δεν ενημερωνόταν» για αποτυχίες της εισβολής, όπως βλάβες αρμάτων μάχης, επιχειρησιακές γκάφες και αποστασίες στρατευμάτων.

Ο Πούτιν φέρεται να έχει θέσει σε κατ’ οίκον περιορισμό τον Σεργκέι Μπεσέντα, τον επικεφαλής της εξωτερικής επιχείρησης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας, και τον αναπληρωτή του, κατηγορώντας τους για τις αποτυχίες των υπηρεσιών πληροφοριών που είδαν τα σχέδια για μια γρήγορη εισβολή να ματαιώνονται.

«Μανία από τα στεροειδή»

Μια θεωρία που θεωρείται αξιόπιστη από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες σύμφωνα πάντα με βρετανικά ΜΜΕ είναι ότι η διανοητική του επιδείνωση είναι συνέπεια της λεγόμενης «μανίας από τα στεροειδή» («roid rage»), ένα ξέσπασμα θυμού, επιθετικότητας ή βίας που αποδίδεται στην παρατεταμένη χρήση αναβολικών στεροειδών.

Πηγές λένε ότι η απόφαση του Πούτιν να απομονωθεί σωματικά από τους καλεσμένους είναι «σημάδι φόβου για συννοσηρότητες» – άλλες σοβαρές ιατρικές καταστάσεις που θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο θανάτου – ή τη χρήση φαρμάκων που καταστέλλουν το ανοσοποιητικό σύστημα αφήνοντάς τον επιρρεπή σε λοιμώξεις.

Ο Πούτιν εμφανίστηκε πρόσφατα αξιοσημείωτα πιο φουσκωμένος γύρω από το πρόσωπο και το λαιμό, κάτι που μπορεί να είναι παρενέργεια των στεροειδών.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο, ο οποίος έχει πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες για τη Ρωσία ως αντιπρόεδρος της επιτροπής πληροφοριών της Γερουσίας, υπέδειξε τον περασμένο μήνα ότι κάτι δεν πάει καλά με τον Πούτιν και ότι «αντιδρούσε με διαφορετικό τρόπο από ό,τι θα αντιδρούσε πριν από πέντε χρόνια».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com