Η ΕΛ.ΑΣ εξάρθρωσε συμμορία ληστών που έκλεβαν σε Λαύριο, Κερατέα, Κορωπί – Άνω των €120.000 η λεία τους

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λαυρεωτικής εγκληματική ομάδα που δρούσε σε Λαύριο, Κερατέα και Κορωπί, διαπράττοντας αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας.

by Times Newsroom

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, μεταξύ των οποίων δύο ανήλικοι, εντοπίστηκαν απογευματινές ώρες της Δευτέρας 13 Μαϊου στον οικισμό Λεγραινά Λαυρεωτικής να διαφεύγουν από οικία που είχαν διαρρήξει.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Λαυρεωτικής τους κάλεσαν σε έλεγχο, ωστόσο επιβιβάστηκαν σε όχημα και απομακρύνθηκαν.

Ακολούθησε καταδίωξη με επακόλουθο την ακινητοποίηση του οχήματος των δραστών στη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου.

Στη διαδρομή που το όχημα καταδιωκόταν, οι επιβαίνοντες απέρριπταν στο οδόστρωμα διαρρηκτικά εργαλεία, τα οποία περισυλλέχθηκαν και κατασχέθηκαν από κοινού με άλλα που βρέθηκαν κατά τον έλεγχο του εσωτερικού του αυτοκινήτου.

Στη συνέχεια, οι δράστες οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Λαυρεωτικής όπου ταυτοποιήθηκαν ως μέλη εγκληματικής ομάδας που προέβαινε σε διακεκριμένες κλοπές από τον Οκτώβριο του 2023.

Ως προς τον τρόπο δράσης της συμμορίας, τα μέλη με το «επιχειρησιακό» τους αυτοκίνητο κινούνταν στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων, στοχοποιώντας οικίες, εταιρείες, καταστήματα και διάφορα είδη οχημάτων, παραβιάζοντας και αφαιρώντας χρηματικά ποσά, τιμαλφή και προσωπικά αντικείμενα.

Από το σύνολο του προανακριτικού υλικού, εξιχνιάστηκαν -16- υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών που διαπράχθηκαν από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, με το παράνομο όφελος που αποκόμισαν να ξεπερνά τις -121.000- ευρώ.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για ομοειδή αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com