Η εποχή των κυκλώνων στον Ατλαντικό, έρχεται… αγριεμένη φέτος

by Times Newsroom 1

Η φετινή εποχή των κυκλώνων θα είναι πιθανότατα «πάνω από το φυσιολογικό» στον Ατλαντικό, με μια πρόβλεψη από τρεις έως έξι κυκλώνες κατηγορίας 3 ή περισσότερο, ανακοίνωσαν σήμερα οι αμερικανικές μετεωρολογικές υπηρεσίες.

«Υπάρχει 60% πιθανότητα να είναι μια εποχή πάνω από το φυσιολογικό όριο», δήλωσε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης Τύπου ο Νιλ Τζέικομπς, ο επικεφαλής της Αμερικανικής Υπηρεσίας Παρατήρησης των Ωκεανών και της Ατμόσφαιρας (NOAA).

Η εποχή των κυκλώνων του 2020 μπορεί να είναι «εξαιρετικά δραστήρια», πρόσθεσε, με έξι έως δέκα κυκλώνες να αναμένονται στον Ατλαντικό, από τους οποίους τρεις έως έξι μπορεί να φθάσουν στην κατηγορία 3 ή παραπάνω, συνοδευόμενοι από ανέμους που θα πνέουν με ταχύτητα τουλάχιστον 178 χλμ/ώρα.

Η εποχή διαρκεί επίσημα από την 1η Ιουνίου έως τις 30 Νοεμβρίου. Ο ετήσιος μέσος όρος είναι έξι κυκλώνες, οι τρεις από τους οποίους είναι μεγάλοι.

Οι πιθανές επιχειρήσεις εκκένωσης μπορεί να διαταραχθούν φέτος λόγω της επιδημίας της Covid-19 και των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ο αριθμός των θέσεων στα καταφύγια «θα μειωθεί αναγκαστικά» λόγω αυτών των υγειονομικών επιταγών, δήλωσε ο Κάρλος Καστίλο, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων (Fema).

«Συνιστάται στους πολίτες να βρουν, στο μέτρο του δυνατού, οικογένεια, συγγενείς ή φίλους εκτός των περιοχών (που θα πληγούν από έναν κυκλώνα) ή ξενοδοχεία που βρίσκονται εκτός της περιοχής που θα εκκενωθεί», πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή