Η Γαλλία «τρέχει» το υγειονομικό διαβατήριο καθώς τα κρούσματα ανεβαίνουν

by Times Newsroom 1

Ένα νέο υγειονομικό διαβατήριο τέθηκε σε ισχύ στη Γαλλία εν μέσω ενός κύματος νέων μολύνσεων Covid-19.

Από την Τετάρτη, οι Γάλλοι χρειάζονται απόδειξη εμβολιασμού, αρνητικό τεστ ή βεβαίωση ότι έχουν προσφάτως αναρρώσει από κορωνοϊό ώστε να τους επιτρέπεται η είσοδος στα περισσότερα μουσεία και τους κινηματογράφους.

Σε μετέπειτα χρόνο, οι νομοθέτες θα συζητήσουν εάν θα επεκτείνουν τη χρήση του τον Αύγουστο για είσοδο σε καφετέριες, εστιατόρια και εμπορικά κέντρα.

Το υγειονομικό διαβατήριο εγκαινιάζεται μία μέρα αφότου ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν ανακοίνωσε 18.000 νέες λοιμώξεις σε μόλις 24 ώρες.

Συγκριτικά με τους πανδημικούς δείκτες της προηγούμενης εβδομάδας που η Γαλλία κατέγραφε λιγότερα από 7.000 κρούσματα την προηγούμενη εβδομάδα, τα νέα κρύσματ σημαίνουν αύξηση κατά 150% καθώς η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα εξαπλώνεται σε ολόκληρη τη χώρα.

«Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο», είπε στην Εθνοσυνέλευση, λέγοντας ότι η παραλλαγή Δέλτα είχε οδηγήσει σε πολύ μεγαλύτερες αυξήσεις στα κρούσμστα από τις προηγούμενες παραλλαγές, όπως αυτές που εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο ή τη Νότια Αφρική.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε τα σχέδια για το υγειονομικό διαβατήριο νωρίτερα μέσα στο μήνα. Ανακοίνωσε επίσης τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλους τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας έως τον Σεπτέμβριο.

Οι έρευνες δείχνουν ότι υπάρχει ευρεία διστακτικότητα απέναντι στα εμβόλια στη Γαλλία.

Τα σχέδια του Μακρόν αποδείχθηκαν αμφιλεγόμενα ξεσηκώνοντας διαδηλώσεις ενάντια στους νέους κανόνες. Μάλιστα διαδηλωτές βανδάλισαν δύο κέντρα εμβολιασμού αυτή την εβδομάδα.

με πληροφορίες από BBC

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή