Η Γερμανία ζητά από την Ιταλία να επιτρέψει την αποβίβαση 104 ασυνόδευτων ανηλίκων από το πλοίο Humanity 1

Η κυβέρνηση του Βερολίνου ζήτησε από εκείνη της Τζόρτζια Μελόνι να επιτραπεί άμεσα η αποβίβαση 104 ασυνόδευτων ανηλίκων, που βρίσκονται στο πλοίο Humanity 1, το οποίο ανήκει σε γερμανική μη κυβερνητική οργάνωση, αναφέρεται σε σημερινά δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

by Times Newsroom

Πρόκειται για γραπτή επιστολή, η οποία εστάλη από το Βερολίνο, και στο θέμα αναφέρθηκε πρώτη εκπομπή της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai. Το πλοίο Humanity 1 τις περασμένες ημέρες διέσωσε μετανάστες και πρόσφυγες που κινδύνευαν να πνιγούν νότια της Σικελίας.

Aπό την μεριά της, η ιταλική κυβέρνηση έκανε γνωστό ότι ζήτησε από την γερμανική πρεσβεία στην Ρώμη να πληροφορηθεί την ακριβή κατάσταση που επικρατεί στο πλοίο, πόσοι είναι οι επιβάτες, αν κάποιοι από αυτούς αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και αν έχει υποβληθεί ήδη αίτημα διεθνούς προστασίας.

Η αντιπαράθεση αυτή είναι συνέπεια της νέας γραμμής που η κυβέρνηση Μελόνι ανακοίνωσε ότι εννοεί να τηρήσει στο μεταναστευτικό και το προσφυγικό, με διάθεση υποδοχής των προσφύγων, αλλά όχι των «παράνομων οικονομικών μεταναστών» που βρίσκονται σε πλοία ΜΚΟ.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή