Η γκαλερί «7»παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Νίκου Νέσκε

by Times Newsroom

Την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου η Gallery 7 παρουσιάζει τη νέα δουλειά του ζωγράφου ΝΙΚΟΥ ΝΕΣΚΕ, ελαιογραφίες και κατασκευές, σε επιμέλεια της ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΛΕΣΣΑ.

Στο συνοδευτικό έντυπο της έκθεσης η Ελισάβετ Πλέσσα σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Στα έργα της νέας ενότητας του Νέσκε δεν υπάρχει τίποτα τυχαίο ή παρορμητικό. Η ζωγραφική αυτή είναι γέννημα ενός σύγχρονου εικαστικού καλλιτέχνη, που όμως έχει την ιδιαιτερότητα να συνδιαλέγεται με μερικές στιγμές της μεγάλης ζωγραφικής του παρελθόντος. Εντούτοις, οι περίτεχνες κορνίζες κάποιων έργων τελικά αποτελούν μέρος τους γιατί αναφερόμενες σημειολογικά στη «σοβαρή» τέχνη των μεγάλων μουσείων, κλείνουν το μάτι στον θεατή. Ηγεμονικές φιγούρες, οι πεπλοφορούσες “νύφες” του Νέσκε αποτελούν προέκταση του φόντου στο οποίο τοποθετήθηκαν, ή ίσως εντέλει το φόντο να είναι η προέκτασή τους πάνω στον καμβά. Δυστοπικές, ακυρωμένες, συντηρούν την αμφιβολία για το φύλο τους, δεσπόζοντας στη ζωγραφική αφήγηση ενός παράξενου παραμυθιού που μόνο ο ίδιος ο καλλιτέχνης γνωρίζει»

Ο Νίκος Νέσκες γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991. Σπούδασε ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. με καθηγητές τον Αριστοτέλη Τζάκο και τον Γιώργο Χαρβαλιά (2012-2017). Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και εικαστικές διοργανώσεις. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Ατομικές εκθέσεις

2018

Ο φόβος φυλάει τα έρημα, ArteVisione, επιμέλεια Ανδρέας Ιωαννίδης

2019

Απόσχιση, Booze Cooperativa, Αθήνα

2021

ΖωγραφικήGallery 7, επιμέλεια Ελισάβετ Πλέσσα

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: 28.09 – 16.10.2021

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11.00-14.00 & 18.00-21.00 μ.μ., Τετάρτη, Σάββατο 11.00-15.00

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή