Η Γκρέτα Τούνμπεργκ (μια μικρή δημαγωγός) και οι 23 Ήρωες γιατροί της Ιταλίας.

by ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΤΖΙΟΛΑΣ
  • Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΤΖΙΟΛΑΣ

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ στο λογαριασμό της στο Instagram δήλωσε ότι ”πιθανότατα είναι φορέας του Covid-19” και αφού εκτίμησε ότι μάλλον έχει αναρρώσει συνέχισε δηλώνοντας : «Πολλοί (ιδίως οι νέοι) μπορεί να μην παρατηρήσουν κανένα σύμπτωμα ή να είναι πολύ ελαφριά. Δεν ξέρουν επομένως ότι είναι φορείς του ιού και μπορεί να τον μεταδώσουν σε ανθρώπους που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Εμείς, που δεν ανήκουμε σε ομάδα υψηλού κινδύνου, έχουμε τεράστια ευθύνη, οι ενέργειές μας μπορεί να κάνουν τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου για πολλούς άλλους».

Τί να πρωτοθαυμάσει κανείς από την ευθύνη που δείχνει (και διαφημίζει) αυτή η παγκόσμια στάρ – ακτιβίστρια για το περιβάλλον :

– Μπορεί να λέει για ένα τέτοιο περιστατικό ( =φορέας του Covid-19) ότι ”πιθανότατα” είναι (ή, ήταν) φορέας ; Τι σημαίνει για ένα ζήτημα τέτοιας σημασίας για τη ζωή εκατοντάδων συνανθρώπων μας αυτό το ”πιθανότατα”; Στοιχειώδης ευθύνη θα έπρεπε να οδηγήσει, την κα Τούμπεργκ, σε εξέταση (τεστ) για συγκεκριμένη, ξεκάθαρη εξακρίβωση. Ο Covid-19 δεν είναι ένα ακόμα τέχνασμα, ένα ακόμα τρίκ για την πρόκληση τηλεοπτικού ή/και μιντιακού ενδιαφέροντος και παγκόσμιας συγκίνησης του κοινού για το δοκιμαζόμενο (κι από το κορονοϊό) πρόσωπο της κας Τούνμπεργκ.

– Δηλώνοντας ότι είναι (ή, ήταν) φορέας του Covid-19, μετά από ταξίδι της στην κεντρική Ευρώπη (Αυστρία, Γερμανία), το Βέλγιο και τη Σουηδία, αντιλαμβάνεται τη διασπορά που έχει προκαλέσει πίσω της ; Ποία ευθύνη επέδειξε για την τρομακτική αυτή αλυσίδα που άφησε πίσω της ; Πώς καταλογίζεται, -με ποιά μέτρα, και ποιές κυρώσεις ; – μια τέτοια ιοβόλα συμπεριφορά, και, μάλιστα, από ένα πρόσωπο που (αυτο)προβάλλεται ως δρώσα δημόσια προσωπικότητα για την επιβίωση του Πλανήτη και της Ανθρωπότητας ;

– Μετά απ΄ όλα αυτά, αλήθεια, ποιό νόημα μπορεί έχει ο επίλογος- μήνυμα της : «Εμείς, που δεν ανήκουμε σε ομάδα υψηλού κινδύνου, έχουμε τεράστια ευθύνη, οι ενέργειές μας μπορεί να κάνουν τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου για πολλούς άλλους». Ένα μήνυμα, που έτσι κι αλλιώς, δεν έχει εσωτερική λογική συνάφεια, και που απευθύνεται μάλλον δημαγωγικά, όταν μάλιστα έχει προηγηθεί όλη η προηγούμενη ανεύθυνη στάση κατά την κρίσιμη χρονική διάρκεια ζωής και κύκλου μετάδοσης του ιού.

Ακούστε, κυρία Τούνμπεργκ.
Από τη γωνιά τούτη της Ευρώπης, την Ελλάδα, με όλη μου (μας) τη σεμνότητα έχω (έχουμε) να σας πω (να σας πούμε) τούτο :

Τιμώ (και τιμούμε), γονατίζω (και γονατίζουμε) μπροστά, στους εικοσιτρείς (23) Ήρωες γιατρούς που θυσιάστηκαν στην πρώτη γραμμή της Μάχης του Ανθρώπου και της Ζωής στην Ιταλία. Στους εικοσιτρείς (23) που έπεσαν στο Καθήκον, τηρώντας τον όρκο του Ιπποκράτη και τιμώντας τον όρκο για τον Άνθρωπο, όρθιοι, δίπλα στους ασθενείς συνανθρώπους μας.

Πάρε, -αν πραγματικά υπηρετείς ιδέες Ανθρωπισμού – το συγκλονιστικό μάθημα και βίωσε το Παράδειγμά Τους.
Οφείλεις, λοιπόν, ως δημόσιο πρόσωπο, να πράξεις τούτο το ελάχιστο. Να ξανακάνεις, κατά την αντίστροφη φορά το ταξίδι σου πίσω προς την κεντρική Ευρώπη και το Βέλγιο (υγιής, εξάλλου, όπως δηλώνεις, τώρα) και να ενημερώσεις όλους όσοι βρέθηκαν μαζί σου (σε εκδηλώσεις, συναντήσεις, χαιρετισμούς) ότι ήσουν φορέας για να προστατευθούν οι ίδιοι, οι δικοί τους, οι συνεργάτες τους, οι συμπολίτες τους. Άμεσα, πριν είναι πολύ αργά…

Δεν παίζουμε, κα Τούνμπεργκ…
Πρόκειται για παγκόσμια πανδημία, με θανατηφόρα αποτελέσματα !

The following two tabs change content below.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΤΖΙΟΛΑΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΤΖΙΟΛΑΣ

Ο Ελευθέριος Τζιόλας είναι Χημικός Μηχανικός, Ελεύθερος επαγγελματίας, Συγγραφέας, με σαραντάχρονη παρουσία και συμμετοχή στο προοδευτικό κίνημα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή