Η ινδική πόλη της τεχνολογίας Μπανγκαλόρ βυθίστηκε στο νερό

Οι ακραίες μετεωρολογικές συνθήκες οφείλονται στην κλιματική αλλαγή, που επιδεινώνεται από την κατασκευή φραγμάτων, την αποψίλωση και την υπερβολική ανάπτυξη

by Times Newsroom 1

Η ινδική πόλη της τεχνολογίας Μπανγκαλόρ υπέστη την Τρίτη (23/11) θεαματικές πλημμύρες έπειτα από πολλά επεισόδια καταρρακτωδών βροχών που έπληξαν τον νότο της χώρας προκαλώντας δεκάδες θανάτους από τον Οκτώβριο.

Οι λίμνες της πρωτεύουσας της Καρνατάκα πλημμύρισαν έπειτα από τρεις ημέρες κατακλυσμιαίων βροχών, πλημμυρίζοντας δρόμους και σπίτια.

Διασώστες επιβιβάστηκαν σε λαστιχένιες λέμβους προκειμένου να διασώσουν τους κατοίκους που κινδύνευαν, ενώ τα λεωφορεία και τα τρίκυκλα διέσχιζαν τα νερά που είχαν καλύψει τα πεζοδρόμια σε όλη την πόλη.

«Δεν μπορούμε να μπούμε στο σπίτι μας, το νερό λιμνάζει μπροστά στο σπίτι μας», δήλωσε στο AFP η Ραθνάμα, κάτοικος της Μπανγκαλόρ. «’Ολα τα τρόφιμά μας βρίσκονται μέσα και είμαστε αποκλεισμένοι έξω από το σπίτι από χθες βράδυ», προσέθεσε.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι απρόβλεπτες και ακραίες μετεωρολογικές συνθήκες σε όλη τη Νότια Ασία οφείλονται στην κλιματική αλλαγή, η οποία έχει επιδεινωθεί από την κατασκευή φραγμάτων, την αποψίλωση και την υπερβολική ανάπτυξη.

Τις τελευταίες ημέρες, τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες που σημειώθηκαν στη νότια Ινδία, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο.

Τον περασμένο μήνα, άλλοι 42 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν τη παραλιακό κρατίδιο Κεράλα, αναγκάζοντας τις αρχές να ακυρώσουν το ετήσιο προσκύνημα στη Σαμπαριμάλα, έναν από τους πιο ιερούς τόπους του ινδουισμού.

Κατακλυσμιαίες βροχές έπληξαν επίσης την πόλη Τσενάι, πρώην Μαντράς, στις αρχές Νοεμβρίου, πλημμυρίζοντας τις περισσότερες μεγάλες αρτηρίες και ξεριζώνοντας δέντρα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή