Η καρδούλα του 3χρονου Ευγένιου, “έγινε καλά” και ήδη επέστρεψε, με τους γονείς του, στην Κύπρο

Να, επιτέλους και μια... πολύ ευχάριστη είδηση!

Το μικρό παιδί, που έπασχε από σύμπλοκη συγγενή καρδιοπάθεια, με βαρειά κλινική κατάσταση, το έστειλε επειγόντως, πριν ένα μήνα, η κυπριακή κυβέρνηση, στον παιδοκαρδιοχειρουργό δρα Γιώργο Σαρρή. Ολα πήγαν καλά και το παιδί ανάρρωσε πλήρως.

  • Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Μέσα στη… “μαυρίλα” των ημερών, ένα πολύ αισιόδοξο, ευχάριστο νέο, από τον δρα Γιώργο Σαρρή, διευθυντή της Β΄παιδοκαρδιοχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου “Μητέρα” (και Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Παιδοκαρδιοχειρουργικής Εταιρείας), που μας συγκινεί ιδιαίτερα. Ο δρ Γιώργος Σαρρής, ανάρτησε στο διαδίκτυο το εξής σύντομο κείμενο:

“Ο μικρούλης Ευγένιος, το Ρωσόπουλο με σύμπλοκη συγγενή καρδιοπάθεια και ιστορικό πολλών καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων, είχε μεταφερθεί προ μηνός από την Κυπρο, όπου μένει μόνιμα με τούς γονείς του, με αεροδιακομιδή, μετά παρέμβαση της κας Χριστίνας Γιαννάκη, Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας της Κύπρου, στην Κλινική μας στο ΜΗΤΕΡΑ, σε βαρειά κλινική κατάσταση. Χάρις στις αφοσιωμένες προσπάθειες όλων των εκλεκτών συνεργατών μας, γιατρών και νοσηλευτών, ανάρρωσε πλήρως. Σήμερα μας αποχαιρέτησε όλους και επιστρέφει με τους γονείς του χαρούμενος στο σπίτι του!

Η Ιατρική δεν έχει σύνορα, φέρνει κοντά και ενώνει τους ανθρώπους…Είμαστε πάντα έτοιμοι και πρόθυμοι να φροντίσουμε κάθε καρδιοπαθές παιδί”.

Εξειδικευμένα περιστατικά”

Πριν ένα μήνα μεταφέρθηκε από την Κύπρο στην Αθήνα, ο μικρός Ευγένιος, μετά από κινητοποίηση της ίδιας της κυπριακής κυβέρνησης.

Σχετικό δημοσίευμα στην εφημερίδα “Φωνή της Λεμεσού”, στις 28 Ιανουαρίου ενέφερε ότι στην παιδοχειρουργική κλινική «Μητέρα» στην Αθήνα μεταφέρθηκε το 3χρονο παιδάκι που πάσχει από καρδιοπάθεια και χρειάζεται να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας (της Κυπριακής Δημοκρατίας), την περίπτωση του παιδιού ανέλαβε στην ελληνική πρωτεύουσα ο Δρ Γιώργος Σαρρής.

Αρχικά, το Υπουργείο Υγείας είχε συννενοηθεί, ώστε το παιδί, που νοσηλεύονται στο Μακάρειο Νοσοκομείο, να μεταβεί στη Γερμανία, αλλά απάντησαν ότι δεν μπορούν να το δεχτούν για επέμβαση, επειδή οι γονείς του ήταν ανεμβολίαστοι. Τελικά οι γονείς εμβολιάστηκαν.

(…) Σε ερώτηση γιατί δεν μπορούσε να γίνει η επέμβαση στην Κύπρο, η κα Γιαννάκη είπε ότι “αυτά είναι πάρα πολύ εξειδικευμένα περιστατικά, τα οποία αυτά θέλουν μια ομάδα για να τα χειρουργήσει”.

«Θα πήγαινε όπως ξέρατε στην Γερμανία. Τώρα πάει στο ιδιωτικό νοσηλευτήριο, το ‘Μητέρα’, στην Αθήνα, στον γιατρό, τον Γιώργο Σαρρή, ο οποίος είναι και Διευθυντής Παιδοκαρδιοχειρουργικής Κλινικής, είναι και Πρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Εταιρείας Παιδοκαρδιοχειρουργών. Εμείς ευελπιστούμε ότι τα πράγματα θα είναι για το καλώς νοούμενο συμφέρον του παιδιού. Θα είμαστε σε μια επαφή με τον Γιώργο Σαρρή.

(…) ΄Οταν έγινε αποδεκτό από την Αθήνα και μείναμε εκεί για να βοηθήσουμε όλη τη διαδικασία» είπε και αναφέρθηκε στη δυσκολία των διαδικασιών αυτών ώστε να μπορείς να φτάσεις τον τελικό στόχο για το καλώς νοούμενο συμφέρον του μωρού.

«Είναι ένα μωρό, τριών χρονών από την Ρωσία, το οποίο διαμένει εδώ στην Κύπρο, και εμείς θέλαμε ως Υπουργείο να το βοηθήσουμε, όπως το ξανάβοηθήσαμε πριν ένα χρόνο», πρόσθεσε η κ. Γιαννάκη.

Τελικά, το παιδάκι με τη “βαρειά κλινική κατάσταση”, “χάρις στις αφοσιωμένες προσπάθειες όλων των εκλεκτών συνεργατών μας, γιατρών και νοσηλευτών, ανάρρωσε πλήρως”, αναφέρει σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο, ο δρ Γιώργος Σαρρής. “Σήμερα μας αποχαιρέτησε όλους και επιστρέφει, με τους γονείς του, χαρούμενος στο σπίτι του”!

Ποιος είναι ο δρ Γιώργος Σαρρής

΄Εχω κατά καιρούς δημοσιεύσει κείμενα, για τον σπουδαίο ΄Ελληνα παιδοκαρδιοχειρουργό, που χειρουργεί ακόμα και τα πιο δύσκολα περιστατικά, με άριστα αποτελέσματα, πιστοποιημένα από ανεξάρτητους Ευρωπαίους ελεγκτές, αποκαθιστώντας βλάβες εκ γενετής, σε παιδικές καρδούλες, σώζοντας πολλές χιλιάδες ως τώρα ανθρώπινες ζωές!

Ο δρ Γιώργος Σαρρής είναι καρδιοχειρουργός – παιδοκαρδιοχειρουργός στην Β’ Παιδοκαρδιοχειρουργική Κλινική του “ΜΗΤΕΡΑ”. είναι αριστούχος απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών, σπούδασε αρχικά Μοριακή Βιολογία στο Harvard και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολής του Harvard και το Κοινό Πρόγραμμα Επιστημών Υγείας των Πανεπιστημίων Harvard και MIT.

Εκπαιδεύτηκε στην Γενική Χειρουργική και στην Καρδιοχειρουργική στο Πανεπιστήμιο Stanford, έχοντας σαν δάσκαλο τον πρωτοπόρο και αναγνωρισμένο πατέρα των μεταμοσχεύσεων καρδιάς Καθηγητή Norman Shumway.

Εξειδικεύτηκε στην Παιδοκαρδιοχειρουργική στο Πανεπιστήμιο Emory και διετέλεσε καθηγητής στην Cleveland Clinic, όπου ήταν υπεύθυνος των παιδιατρικών μεταμοσχεύσεων, και όπου πραγματοποίησε την πρώτη στην ιστορία του μεγάλου αυτού κέντρου συνδυασμένη μεταμόσχευση καρδιάς και πνευμόνων σε παιδιατρικό ασθενή βρεφικής ηλικίας.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ανέλαβε την οργάνωση και διηύθυνε το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Τμήμα στο Ωνάσειο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο για μία δεκαετία. Στη συνέχεια οργάνωσε και διηύθυνε και τα παιδοκαρδιοχειρουργικά κέντρα στο ΜΗΤΕΡΑ και στο ΙΑΣΩ. Έχει εισάγει την σύγχρονη παιδοκαρδιοχειρουργική στην Ελλάδα, πραγματοποιώντας χιλιάδες επεμβάσεις σε νεογνά, βρέφη, παιδιά αλλά και σε ενήλικες με συγγενείς καρδιοπάθειες.

Τα χειρουργικά του αποτελέσματα έχουν κατ’ επανάληψη πιστοποιηθεί από ανεξάρτητους επιθεωρητές της Ευρωπαϊκής Παιδοκαρδιοχειρουργικής Εταιρείας. Έχει μεγάλο αριθμό δημοσιευμένων εργασιών στα εγκυρότερα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πληθώρα διαλέξεων σε διεθνή συνέδρια.

Είναι διεθνώς πρωτοπόρος στην ανάπτυξη της τρισδιάστατης εκτύπωσης της καρδιάς σαν πολύτιμο εργαλείο για την αντιμετώπιση σύμπλοκων καρδιοπαθειών, ενώ πρόσφατα επίσης πρωτοπορεί στις εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Παιδοκαρδιοχειρουργική.

Είναι επί σειρά ετών Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Θώρακος Καρδιάς και Αγγείων, και διατελεί Πρόεδρος της Επιτροπής του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας για Συγγενείς Καρδιοπάθειες Παίδων και Ενηλίκων. Έχει ανακηρυχθεί Επίτιμο Μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Παιδοκαρδιοχειρουργών, και διατελεί Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Παιδοκαρδιοχειρουργικής Εταιρείας.

Λεζάντες:

Φωτ.1. Ο μικρός Ευγένιος με τον παιδοκαρδιοχειρουργό Γιώργο Σαρρή.

Φωτ.2. Με τον επιμελητή, στενό συνεργάτη του κ. Σαρρή, παιδοκαρδιοχειρουργό Λευτέρη Πρωτόπαππα.

Φωτ. Στελέχη της κλινικής, σε αναμνηστική φωτογραφία με το μικρό Ευγένιο και τους γονείς του.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com