Η Κίνα αντιτίθεται σε κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να οδηγήσει σε «κλιμάκωση» στη Μέση Ανατολή

Η Κίνα δήλωσε σήμερα πως "αντιτίθεται" σε κάθε ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει σε "μία κλιμάκωση" μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στο Ιράν, τις οποίες αξιωματούχοι των Ηνωμένων Πολιτειών, τους οποίους επικαλούνται αμερικανικά ΜΜΕ, απέδωσαν στο Ισραήλ.

by Times Newsroom

“Η Κίνα σημείωσε τις δημοσιογραφικές αυτές πληροφορίες. Αντιτίθεται σε κάθε ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει σε μία κλιμάκωση των εντάσεων”, δήλωσε στην τακτική συνέντευξη Τύπου ο Λιν Ζιάν, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Απαντώντας σε ερώτηση αν το Πεκίνο σκέπτεται να εργαστεί για τη μείωση των εντάσεων, ο εκπρόσωπος είπε πως η Κίνα “θα εξακολουθήσει να παίζει εποικοδομητικό ρόλο για μια αποκλιμάκωση”.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Πολιτειών έκαναν λόγο για ισραηλινή επίθεση, σε αντίποινα για το άνευ προηγουμένου ιρανικό χτύπημα με drones και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim ανέφερε από την πλευρά του, επικαλούμενο “καλά πληροφορημένες πηγές”, πως δεν υπάρχει “καμία πληροφορία για μια επίθεση από το εξωτερικό” έπειτα από τις εκρήξεις που ακούστηκαν στη χώρα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com