Η Κίνα ετοιμάζει διαστημική δορυφορική αρμάδα 5G

Στο πλαίσιο του προγράμματος οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα δημιουργηθούν νέες επίγειες εγκαταστάσεις σε διάφορες περιοχές της Κίνας αλλά και ένας δορυφορικός στόλος παρόμοιος με αυτόν που έχουν ξεκινήσει να δημιουργούν η Space X, η Amazon και η OneWeb.

by Times Newsroom

Αν και η κινεζική κυβέρνηση κατά την πάγια τακτική της δεν αποκαλύπτει τίποτε επισήμως πριν μια απόφαση της έχει πλέον υλοποιηθεί όπως συμβαίνει με τις στρατιωτικές και διαστημικές της δραστηριότητες έγινε γνωστό ότι έχει ξεκινήσει η υλοποίηση ενός φιλόδοξου προγράμματος τηλεπικοινωνιακής αναβάθμισης της χώρας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα δημιουργηθούν νέες επίγειες εγκαταστάσεις σε διάφορες περιοχές της Κίνας αλλά και ένας δορυφορικός στόλος παρόμοιος με αυτόν που έχουν ξεκινήσει να δημιουργούν η Space X, η Amazon και η OneWeb. Κρατικά μέσα ενημέρωσης στην Κίνα αναφέρουν ότι αποφασίσθηκε ο πρώτος επίγειος σταθμός του νέου τηλεπικοινωνιακού δικτύου θα κατασκευαστεί στη πόλη Chongqing που βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά της χώρας και μάλιστα ο σταθμός αυτός θα αποτελεί το κέντρο αυτού του δικτύου.

Γίνεται λόγος για 13 χιλιάδες δορυφόρους που θα παρέχουν τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες 5G σε όλη την αχανή χώρα και ειδικά στις περιοχές που δεν υπάρχουν μέχρι σήμερα τηλεπικοινωνιακές υποδομές. Υπάρχει επίσης η εκτίμηση ότι είναι πιθανό η Κίνα να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί και εμπορικά αυτόν τον δορυφορικό στόλο παρέχοντας τις τηλεπικοινωνιακές του δυνατότητες και σε άλλες χώρες με τρόπο παρόμοιο που θα το κάνουν οι υπόλοιπες εταιρείες. Φυσικά ένας τέτοιος σε αριθμό και δυνατότητες δορυφορικός στόλος κάνει πολλούς να σκέπτονται ότι η Κίνα θα φροντίσει ώστε να μπορεί να παρέχει και στρατιωτικού χαρακτήρα υπηρεσίες στη χώρα.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή