Η Κίνα καταδίκασε την επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ – Καλεί τις αρχές να προστατεύουν τους ξένους υπηκόους

Μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία τον Αύγουστο του 2021, το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος έχει εντείνει τις επιθέσεις του στη χώρα.

by Times Newsroom

Η Κίνα καταδίκασε σφόδρα την επίθεση που σημειώθηκε χθες έξω από το υπουργείο Εξωτερικών στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την Καμπούλ, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση “Ισλαμικό Κράτος” και εξέφρασε την ελπίδα η αφγανική κυβέρνηση να μπορεί να προστατεύει πολίτες από όλες τις χώρες, περιλαμβανομένων των κινέζων υπηκόων, ανέφερε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Όπως μετέδωσε το Reuters, ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε χθες έξω από το αφγανικό υπουργείο Εξωτερικών με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι και ένα γειτονικό νοσοκομείο ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

“Από ό,τι γνωρίζουμε, δεν υπήρχαν κινέζοι πολίτες μεταξύ των νεκρών ή των τραυματιών από αυτή την τρομοκρατική επίθεση, ελπίζουμε η αφγανική πλευρά να λάβει αποφασιστικά και αποτελεσματικά μέτρα, να προστατεύσει ειλικρινά τους πολίτες και τους θεσμούς από όλες τις χώρες–ανάμεσά τους και από την κινεζική πλευρά–που βρίσκονται στο Αφγανιστάν”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Γουάνγκ Γουενμπίν ερωτηθείς για την έκρηξη που φέρεται ότι είχε στόχο την κινεζική αντιπροσωπεία.

Οι αφγανικές αρχές καταδίκασαν την «άνανδρη επίθεση» και δεσμεύτηκαν πως θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να εντοπίσουν και να τιμωρήσουν τους υπεύθυνους.

Ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ έκανε λόγο για τουλάχιστον 20 νεκρούς, καταδικάζοντας την επίθεση με ανάρτησή του στο Twitter.

Η διπλωματική αποστολή των Ηνωμένων Εθνών καθώς και ο πρώην πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι επίσης καταδίκασαν την επίθεση.

Μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία τον Αύγουστο του 2021, το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος έχει εντείνει τις επιθέσεις του στη χώρα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com