Η κονγκολέζικη ρούμπα, πολιτιστικός θησαυρός της UNESCO

«Η ρούμπα χρησιμοποιείται για γιορτή και για πένθος, σε ιδιωτικούς, δημόσιους και θρησκευτικούς χώρους», αναφέρει η UNESCO

by Times Newsroom

Ο ζωηρός ρυθμός της κογκολέζικης ρούμπας τιμήθηκε από την UNESCO, που πρόσθεσε τη μουσική και τον χορό της κεντρικής Αφρικής στον κατάλογό της των παγκόσμιων πολιτιστικών θησαυρών.

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και η Δημοκρατία του Κονγκό είχαν υποβάλει κοινή υποψηφιότητα για τη ρούμπα τους,  προκειμένου να λάβουν το καθεστώς της πολιτιστικής κληρονομιάς για τον μοναδικό ήχο της που συνδυάζει το τύμπανο των σκλαβωμένων Αφρικανών με τις μελωδίες των Ισπανών αποίκων.

«Η ρούμπα χρησιμοποιείται για γιορτή και για πένθος, σε ιδιωτικούς, δημόσιους και θρησκευτικούς χώρους», αναφέρει η UNESCO, η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για την εκπαίδευση, την επιστήμη και τον πολιτισμό, στην αναφορά της για την προσθήκη της μουσικής αυτής στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής αξίας κληρονομιάς της ανθρωπότητας.

Και προσθέτει ότι η  ρούμπα είναι ένα ουσιώδες και αντιπροσωπευτικό μέρος της ταυτότητας του λαού του Κονγκό και της διασποράς του.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή