«Η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για την ολική επαναφορά του τουρισμού» απαντά το υπουργείο Τουρισμού στον Νίκο Ανδρουλάκη

«Οι συμφωνίες αλλά και οι εκτιμήσεις των παραγόντων της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς, φέρνουν αισιόδοξα μηνύματα»

by Times Newsroom

«Η κυβέρνηση εφαρμόζει μια εθνική στρατηγική για τον τουρισμό και εργάζεται σκληρά για την ολική επαναφορά του. Το 2021 το τουριστικό προϊόν έφερε 10,5 δισ. έσοδα στην ελληνική οικονομία» απαντά το υπουργείο Τουρισμού στον Νίκο Ανδρουλάκη που νωρίτερα κατηγόρησε την ΝΔ πως πορεύεται χωρίς σχέδιο.

«Ο τουριστικός κλάδος της χώρας μας, που έχει πληγεί σοβαρά από τις συνέπειες της πανδημίας, έρχεται σήμερα αντιμέτωπος και με το μεγάλο κύμα ανατιμήσεων που φέρνει η αύξηση των τιμών της ενέργειας. Με τα μηνύματα για τη φετινή χρονιά να είναι ιδιαίτερα θετικά, πρέπει να λάβουμε άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να θωρακίσουμε την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού» ανέφερε ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

«Το 2022, οι συμφωνίες που κάνει το υπουργείο Τουρισμού αλλά και οι εκτιμήσεις των παραγόντων της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς, φέρνουν αισιόδοξα μηνύματα πως η Ελλάδα θα κάνει πρωταθλητισμό» επισημαίνει το υπουργείο Τουρισμού.

«Με άξονες της στρατηγικής της, την Ασφάλεια, την Αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, τη Βιωσιμότητα, την Επέκταση της τουριστικής περιόδου. Με στόχο την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των Ελλήνων και των Ελληνίδων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τη στήριξη όλων όσοι απασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με το τουριστικό προϊόν.

Ο τουρισμός τελικά επιστρέφει το μέρισμα της επιτυχίας στη μέση ελληνική οικογένεια. Και όπως κάθε εθνική στρατηγική, απαιτεί την συμπόρευση όλων των δυνάμεων. Έτσι, αναμένουμε από τον κ. Ανδρουλάκη τις εποικοδομητικές του προτάσεις για τον τουρισμό, τις οποίες ακόμα δεν έχουμε δει. Και να τις καταθέσει εγκαίρως, καθώς η τουριστική σεζόν, φέτος, θα ξεκινήσει νωρίτερα από ποτέ» υπογραμμίζει.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com