Η λίμνη Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης πόλος έλξης τουριστών

by Times Newsroom 1
Share this

Τις ομορφιές της λίμνης του Ωραιοκάστρου «Παναγιώτης Ισχνόπουλος» , σε τουριστικό προορισμό και πόλο έλξης για κατοίκους και επισκέπτες σχεδιάζει να αναδείξει ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Η αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του ΟΤΘ, Βούλα Πατουλίδου, επισκέφτηκε μαζί με συνεργάτες της τη λίμνη του Ωραιοκάστρου, στο πλαίσιο της προσπάθειας της ΠΚΜ, να αναδείξει σε κάθε δήμο της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης τα πλεονεκτήματα που μπορούν να αποτελέσουν σημεία αναφοράς για τα τουριστικά δρώμενα της κάθε περιοχής.

Πρόκειται για τον πιο μικρό (διαμορφωμένο) υγροβιότοπο αλλά με πλούσια χαρακτηριστικά χλωρίδας και πανίδας που δημιουργήθηκε τις τελευταίες δύο δεκαετίες και αποτελεί τον πιο κοντινό προορισμό για φυσιολάτρες και παρατηρητές πουλιών στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Η κ. Πατουλίδου δήλωσε ενθουσιασμένη με το φυσικό περιβάλλον της περιοχής. «Είναι πολύ όμορφη λίμνη αλλά πρέπει να «ντυθεί», δηλαδή να υπάρξουν τέτοιες παρεμβάσεις έτσι ώστε να μπορέσει να αξιοποιηθεί µε τον καλύτερο δυνατό τρόπο» δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης, η οποία σημείωσε ότι σύντομα πρόκειται να συναντηθεί με τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη για το ζήτημα της περαιτέρω ανάδειξης της λίμνης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Share this

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή