Η Μάλτα απαγορεύει τους μη εμβολιασμένους Βρετανούς τουρίστες

by Times Newsroom 1

Επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως δεν θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν πλέον στη Μάλτα.

Το υψηλό ποσοστό εμβολιασμών της χώρας οδήγησε στη συμπερίληψή της στην «πράσινη» λίστα των προορισμών της Βρετανίας. Αυτό σημαίνει ότι όσοι Βρετανοί επιστρέφουν από τη Μάλτα στην πατρίδα τους δεν χρειάζεται να παραμένουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με νέους κανόνες της Μάλτας από τις 30 Ιουνίου, τα ταξίδια στη χώρα από το Ηνωμένο Βασίλειο θα περιορίζονται σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως, μετά από 14 ημέρες.

«Η Μάλτα είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός για τους Βρετανούς παραθεριστές και ο λαός της Μάλτας ανυπομονεί να επιστρέψουν οι τουρίστες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Τουριστικής Αρχής της Μάλτας, Johann Buttigieg.

Ο τουριστικός φορέας της Μάλτας δήλωσε ότι τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών θα μπορούν να επισκεφθούν τη χώρα έχοντας αρνητικό τεστ Covid που πραγματοποιήθηκε εντός 72 ωρών από την άφιξη στη Μάλτα.

Τα παιδιά κάτω των πέντε ετών δεν χρειάζονται τεστ, αλλά οι έφηβοι ηλικίας 12 ετών και άνω θα χρειάζονται πιστοποίηση εμβολιασμού.

με πληροφορίες από FT

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή