Η Μενδώνη ξενάγησε τον Μπλίνκεν στην Αρχαία Αγορά – Έπεσαν οι υπογραφές στο τετραετές Action Plan Ελλάδας και ΗΠΑ

Είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται την Ελλάδα ως ΥΠΕΞ

by Times Newsroom

Ο Άντονι Μπλίνκεν βρέθηκε στην Αθήνα και η Λίνα Μενδώνη τον ξενάγησε στην Αρχαία Αγορά, ενώ ανακοίνωσε πως υπέγραψε το τετραετές Action Plan, που αποσκοπεί σε συνεργασία Ελλάδας και ΗΠΑ στον πολιτιστικό τομέα.

Ο κ.Μπλίνεκν βρέθηκε για πρώτη φορά στη χώρα ως ΥΠΕΞ των ΗΠΑ και η υπουργός Πολιτισμού τον ξενάγησε στο πλαίσιο του 4ου γύρου Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας-Ηνωμένων Πολιτειών.

Μάλιστα, σε δηλώσεις που έκανε η κα.Μενδώνη, ανέφερε πως «σήμερα ξεκινάει ο τέταρτος γύρος του στρατηγικού διαλόγου ανάμεσα στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ. Ένας από τους βασικούς τομείς είναι η πολιτιστική συνεργασία. Πριν από λίγο είχα τη χαρά και την τιμή να υπογράψω με την κυρία Λι Σάτερφιλντ, την ομόλογό μου στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, το Action Plan, δηλαδή το σχέδιο με το οποίο θα πορευτούμε τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Μας ενδιαφέρουν όλοι οι τομείς προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και η ενδυνάμωση της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας».

Επίσης, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «ήδη κυρώσαμε, με την υπογραφή μας, το μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα για τον περιορισμό των εισαγωγών πολιτιστικών αγαθών στις ΗΠΑ που διακινούνται παράνομα. Αυτό μας επιτρέπει -και ήδη έχουμε απτά αποτελέσματα- την επιστροφή πολιτιστικών αγαθών από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com