Η Μέρκελ χάνει την υπουργό Οικογένειας μετά από κατηγορίες για λογοκλοπή στο διδακτορικό της

by Times Newsroom 1

Η υπουργός Οικογένειας της καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ παραιτήθηκε εν μέσω ισχυρισμών ότι τμήματα της διδακτορικής της διατριβής είναι αποτέλεσμα λογοκλοπής, αναστατώνοντας το προφίλ της κυβέρνησης μόλις τέσσερις μήνες πριν από τις εθνικές εκλογές.

Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη, η Φραντσίσκα Γκίφεϊ (φωτο) ανακοίνωσε την παραίτησή της, ενώ το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου αξιολογεί ξανά την έρευνά της.

Όπως είπε, σκοπεύει να παραμείνει η κύρια υποψήφια των Σοσιαλδημοκρατών στο Βερολίνο και θα επικεντρωθεί στην εκστρατεία της για να εκλεχτεί δήμαρχος της πρωτεύουσας.

«Εξακολουθώ να υποστηρίζω τη δήλωσή μου ότι πραγματοποίησα τη δουλειά μου όσο καλύτερα γνωρίζω και πιστεύω», είπε η 43χρονη σε δήλωσή της μέσω email.

«Έχω αποδεχτεί τις συνέπειες αυτής της συνεχιζόμενης και αγχωτικής διαδικασίας», πρόσθεσε.

Πριν από τις εθνικές και τοπικές εκλογές του Βερολίνου στις 26 Σεπτεμβρίου, το SPD αγωνίζεται στις δημοσκοπήσεις. Στην πρωτεύουσα, η υποστήριξη για το κόμμα είναι στο 20%, πίσω από τους Πράσινους που είναι στο 25%, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Insa.

Σε εθνικό επίπεδο, οι Σοσιαλδημοκράτες βρίσκονται στην τρίτη θέση, πίσω από το τους Πράσινους.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή