Η Μόσχα απέλασε 45 Πολωνούς διπλωμάτες ως αντίποινα…

...για ένα ισοδύναμο μέτρο που αποφασίστηκε στα τέλη Μαρτίου από τη Βαρσοβία.

by Times Newsroom

Η Ρωσία ανακοίνωσε την Παρασκευή 8 Απριλίου την απέλαση 45 Πολωνών διπλωματών ως αντίποινα για ένα ισοδύναμο μέτρο που αποφασίστηκε στα τέλη Μαρτίου από τη Βαρσοβία.

«Λόγω της αρχής της αμοιβαιότητας, 45 υπάλληλοι της πολωνικής πρεσβείας και των γενικών προξενείων της στο Ιρκούτσκ, το Καλίνινγκραντ και την Αγία Πετρούπολη κηρύχθηκαν «personae non gratae»», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Οι διπλωμάτες αυτοί θα πρέπει να φύγουν από τη Ρωσία έως τις 13 Απριλίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η Πολωνία ανακοίνωσε στα τέλη Μαρτίου ότι θα απελάσει «45 Ρώσους κατασκόπους που παρουσιάζονται ως διπλωμάτες», στο πλαίσιο της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία που διεξάγεται από τις 24 Φεβρουαρίου.

Αυτό το μέτρο δείχνει μια «συνειδητή βούληση της Βαρσοβίας να καταστρέψει οριστικά τις διμερείς σχέσεις», κατήγγειλε η ρωσική διπλωματία την Παρασκευή.

Τις τελευταίες ημέρες, δεκάδες Ρώσοι διπλωμάτες απελάθηκαν από ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία. Η Μόσχα θέλει να ανταποδώσει. Την Παρασκευή, η Ρωσία ανακοίνωσε την απέλαση δύο Βούλγαρων διπλωματών ως απάντηση σε παρόμοιο μέτρο που ελήφθη τον Μάρτιο.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή