Η νέα Σελήνη Μαρτίου προτρέπει στον απολογισμό

Η τελευταία Νέα Σελήνη του ζωδιακού κύκλου δεν προτρέπει στη δράση αλλά στον απολογισμό ενός ζωδιακού κύκλου που κλείνει. Στην τάση της εμβάθυνσής των Ιχθύων όλα κατανοούνται και όλα συγχωρούνται. Η συγχώρεση όλων είναι η λύτρωση… συγχώρεση ακόμη και στις δικές μας αστοχίες.

by Times Newsroom
  • Γράφει η Άσπα Μόρφου

 

Νέα Σελήνη Μαρτίου- Στην αγκαλιά του Θεού

Στους τελευταίους εκπροσώπους του ζωδιακού, στη 12η μοίρα και 6 λεπτά των αφαιρετικών Ιχθύων στις 2 Μαρτίου στις 7 και 35 λεπτά το απόγευμα κλείνει ο σεληνιακός μήνας με τις έντονες αντιπαραθέσεις του Υδροχόου… για να ανοίξει ένας καινούριος. Με τη Νέα Σελήνη των Ιχθύων που πραγματοποιείται εκείνη τη στιγμή οι ενέργειες αλλάζουν. Όλα μοιάζουν να καταλύονται και μαζί τους να λησμονείται μια πολύμηνη πορεία παθών…

Πριν την Εαρινή Ισημερία στις 20 Μαρτίου που ο Ήλιος μπαίνει στον παρορμητικό Κριό αναγγέλλοντας επίσημα τον ερχομό της άνοιξης, η Νέα Σελήνη του Μαρτίου μας προσκαλεί στην ουράνια θάλασσα των Ιχθύων και στο βασίλειο του Ποσειδώνα.

Εκεί οι ρυθμοί, οι προβληματισμοί και η ένταση της σκληρής καθημερινότητας απομακρύνονται… χάνουν την εκκωφαντική τους επιβολή πάνω σε κάθε μόριο της ύπαρξης μας. Εκεί ως θεατές των γεγονότων καλούμαστε να τα παρατηρήσουμε τόσο αυτά όσο και τη θέση και τη στάση μας απέναντί τους.

Στον υδάτινο συναισθηματικό κόσμο των Ιχθύων προωθείται πάντοτε η διαφυγή από τον κόσμο της ύλης. Ουσιαστικά μοιάζει με μια αναγκαστική απόδραση από τους δυσβάσταχτους ανθρώπινους προβληματισμούς. Στην ανώτερη μορφή της ο συντονισμός με την ενέργεια εκδηλώνεται με οτιδήποτε καλλιτεχνικό, υπερβατικό… θρησκευτικό.

Όπου υπάρχει όμως το ανώτερο υπάρχει και το κατώτερο που το ορίζει… στην προκειμένη η κατώτερη εκδήλωση συνήθως οδηγεί… σε τάση φυγής στον κόσμο της ψευδαίσθησης, της μέθης του οινοπνεύματος και των παθών.

Οι επιρροές του Δία και του Ποσειδώνα στον σχηματισμό της Νέας Σελήνης δηλώνουν μια ασυγκράτητη αισιοδοξία και διάθεση κατανόησης και ενσυναίσθησης του σύμπαντος και του κόσμου.

Η πίστη στο Θεό είναι ενωτική με αυτή τη συγκυρία. Η αναγνώριση της θεϊκή μας προέλευση μας μοιάζει με ενθύμηση που μας εντάσσει στην απεραντοσύνη Του. Κάπου σε αυτό το σημείο γίνεται η διαπίστωση… αλήθεια πόσο μάταια αγωνιζόμαστε στον κόσμο της πλάνης του Matrix…

Με τον πλανητικό σχηματισμό του Ήλιου, της Σελήνης, του Δία και του Ποσειδώνα στον 6ο οίκο του Ωροσκοπίου οι αρμονικές ενεργειακές επιρροές τους υπόσχονται μέρες με ανάσες ανακούφισης.

Οι παλμοί αισιοδοξίας του Δία έχουν την τάση να επεκτείνουν το κλίμα της ευφορίας. Η χαρά πάντα προσκαλεί την τύχη καθώς η ίδια μεταστροφή των σκέψεων φέρνει μαζί της λύσεις για δραστική αντιμετώπιση, στα προβλήματα της καθημερινότητας.

Ειδικότερα ενθαρρυντική είναι η προοδευτική πορεία συνάντησης του Δία και του Ποσειδώνα στην περιοχή των Ιχθύων και στον άξονα της υγείας. Από τη συνάντησή τους προκύπτει η δέσμευση για νέες πρακτικές φαρμακευτικές λύσεις με νέα πρωτοποριακά σκευάσματα.

Πράγματι η συνάντηση του Ερμή και του Κρόνου στον ιδεαλιστή Υδροχόο δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε η αυξημένη αντίληψη του Ερμή να δώσει λύσεις στα κοινωνικά θέματα του Κρόνου. Η Αστρική σύνδεση αυτής της ενέργειας με το Νέο Φεγγάρι των Ιχθύων δεν μπορεί παρά να ενισχύσει την πεποίθηση πως η γνωστή πανδημία όπως και άλλες μη έως τώρα αντιμετωπίσιμες ασθένειες οδεύουν προς την οριστική τους αντιμετώπιση.

Στον ίδιο χρόνο στην περιοχή του Αιγόκερου που πάντα έλκεται από την κατοχή της δύναμης στον 4ο οίκο του Ωροσκοπίου, που αναφέρεται σε θέματα σπιτιού, πατρίδας, εδαφικής κυριαρχίας, δημιουργείται μια αυξανόμενη ένταση με συνέπειες από απρόβλεπτες έως και καταστροφικές.

Αιτία όλων, η συνάντηση της σκοπιμότητας της Αφροδίτης, των κυριαρχικών φιλοδοξιών του Άρη και της ελεγκτικής διάθεσης του Πλούτωνα στην 27η της άκρως πολεμικής μοίρας του Αιγόκερου. Στην εποχή μας η προφανής αιτία του πολέμου, το «casus belli», δεν θα μπορούσε να μην εστιάζει στον έλεγχο των ενεργειακών πόρων.

Με την ίδια αφορμή τα τύμπανα του πολέμου μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας ήδη χτυπούν και παρόλες τις ειρηνευτικές και διπλωματικές παρεμβάσεις η ένταση θα υπάρχει για μεγάλο χρονικό διάστημα μεταξύ τους δίνοντας πάντοτε πιθανότητες για σύρραξη.

Για μια μεγάλη σειρά ετών οι κρίσεις στην ανθρωπότητα διαδέχονται η μία την άλλη με την οικονομική να δίνει τη θέση της στην υγειονομική και αυτή με τη σειρά της σε μια ενεργειακή… που βρίσκεται προ των πυλών.

Τα θέματα που μας αφορούν σε συλλογικό επίπεδο έχουν άμεσο προσωπικό αντίκτυπο. Πάντοτε οι μεταβολές προκαλούν τριγμούς στις σταθερές της ζωής μας και ουσιαστικά… μας αγχώνουν. Βέβαια η ιστορία, σύγχρονη και αρχαία, μας διδάσκει πως πάντοτε ανά τους αιώνες υπήρχαν περίοδοι κρίσης αλλά και ύφεσης… εξέλιξης και ανέλιξης… φυσικών καταστροφών… πολέμων και επιδημιών… αιτίας και αποτελέσματος….

Η ελευθερία της επιλογής όμως σε κάθε περίπτωση μας έδινε και μας δίνει το δικαίωμα να συντονιστούμε με τις ανώτερες ή κατώτερες εκφράσεις των πλανητικών ενεργειών. Σίγουρα θα υπάρξει στο μέλλον η εποχή όπου η διέλευση του Άρη δεν θα φέρνει καυγάδες και αιματοχυσίες προφανώς γιατί οι άνθρωποι θα αλλάξουν… και όχι οι ενέργειες.

Η τελευταία Νέα Σελήνη του ζωδιακού κύκλου δεν προτρέπει στη δράση αλλά στον απολογισμό ενός ζωδιακού κύκλου που κλείνει. Στην τάση της εμβάθυνσής των Ιχθύων όλα κατανοούνται και όλα συγχωρούνται. Η συγχώρεση όλων είναι η λύτρωση… συγχώρεση ακόμη και στις δικές μας αστοχίες…

Οι υδάτινοι εκπρόσωποι Ιχθύες, Καρκίνοι και Σκορπιοί ειδικότερα του δευτέρου δεκαημέρου, μα και Αιγόκεροι και οι Ταύροι της ίδιας περιοχής έχουν κυρίως την εύνοια των αρμονικών επιρροών αυτής της Νέας Σελήνης που όμως ως πλανητική συγκυρία μας αφορά όλους μας.

Ουσιαστικά αυτό το διάστημα που ταυτίζεται με τον λήθαργο του χειμώνα πριν την ορμητική εισβολή της άνοιξης προσφέρεται για συνειδητοποίηση και προπαρασκευή, μοιάζει με μια μικρή κυοφορία ενός εαυτού που αναβαθμίζεται…

Προετοιμάζεται ώστε στην επόμενη ζωδιακή εναλλαγή με την ορμητικότητα του Κριού να αναλάβει την πορεία ενός ακόμη ζωδιακού κύκλου… ίσως όμως από μια άλλη θέση καθώς ο σκοπός είναι πάντα η εξέλιξη… που σίγουρα κάνει βήματα ανοδικά με την συνειδητοποίηση πως..

…Στον κόσμο της διττότητας πάντοτε συνυπάρχει το καλό με το κακό και η αρμονία με την δυσαρμονία. Οι πλανητικές ενέργειες είναι απρόσωπες διοικούνται από ανώτερους νόμους και τις περισσότερες φορές είναι σκληρές και αμείλικτες.

Απώτερος σκοπός είναι η προώθηση της εξέλιξης των αυτόβουλων όντων. Θα έλεγε κανείς ότι πίσω από όλα αυτά υπάρχει ένα σχέδιο… που μόνο ένας Θείος νους θα μπορούσε να εκπονήσει!

__________________________________

Ασπασία Μόρφου

Η Ασπασία Μόρφου κατάγεται από τα Τρίκαλα της Θεσσαλίας. Έχει σπουδάσει νοσηλευτική. Σε νεαρή ηλικία, εργάστηκε ως νοσηλεύτρια. Αργότερα σπούδασε την Αστρολογία και ακόμη και σήμερα συνεχίζει να είναι μέλος της Αστρολογικής Σχολής ως ερευνήτρια Αστρολόγος. Αρθρογραφεί σε διάφορες ιστοσελίδες και Αστρολογικές σελίδες.

www.facebook.com/AstrosofiaAspa

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com