Η Νέα Σελήνη Σεπτεμβρίου και πώς θα επηρεάσει – H ευαίσθητη ισορροπία

Η Νέα Σελήνη που σχηματίζεται προωθεί τις αλλαγές, τις βελτιώσεις στον συγκεκριμένο τομέα της ζωής μας μέσα από νέες αποφάσεις και νέα ξεκινήματα.

by Times Newsroom

 

Λίγες μέρες μετά τη φθινοπωρινή ισημερία στις 22 Σεπτεμβρίου και την επίσημη έναρξη του φθινοπώρου για το βόρειο ημισφαίριο της Γης, στις 26 Σεπτεμβρίου στις 12 και 55 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, ο Ήλιος συναντά τη Σελήνη στην 3η μοίρα του ισορροπιστή Ζυγού.

Η Νέα Σελήνη που σχηματίζεται προωθεί τις αλλαγές, τις βελτιώσεις στον συγκεκριμένο τομέα της ζωής μας μέσα από νέες αποφάσεις και νέα ξεκινήματα.

Και ενώ στον προηγούμενο σεληνιακό κύκλο στην περιοχή της Παρθένου τα θέματα που μας απασχόλησαν εστίαζαν σε προσωπικές επιδιώξεις προωθώντας την έντονη επιθυμία για οργάνωση και πρακτικής βελτίωσης της καθημερινότητάς μας, ο καινούριος κύκλος που τώρα ανοίγει εστιάζει σε θέματα που κυρίως αφορούν τον Ζυγό… τις σχέσεις μας με όλους αυτούς τους πολύ σπουδαίους «άλλους» της ζωής μας.

Το μεγάλο κεφάλαιο των σχέσεων, οικογενειακών, συντροφικών μα και σχέσεις με φίλους, συνεργάτες ή και εργοδότες ανοίγει για άλλη μια φορά.

Η αρμονική συνύπαρξη, η καλαισθησία και η συνεργατικότητα με όλους όσους συσχετιζόμαστε γίνονται τα ζητούμενα στα πλαίσια του Ζυγού… της ζυγαριάς, της ισορροπίας και της δικαιοσύνης.

Και λέγοντας δικαιοσύνη σίγουρα δεν υπάρχουν καλύτερες μέρες από αυτές για να αναζητήσουμε το δίκιο γεφυρώνοντας τις διαφορές με όσους απομακρυνθήκαμε ή και να δοθεί μια δίκαια απόφαση στα πλαίσια μιας νομικής δράσης.

Τα νέα ξεκινήματα αυτού του μήνα έχουν σίγουρα μια ελπιδοφόρα προοπτική καθώς στον σχηματισμό της Νέας Σελήνης, ο πάντοτε υπερβολικά αισιόδοξος και γενναιόδωρος Δίας, ενθαρρύνει τις πρωτοβουλίες για να αποκατασταθούν οι σχέσεις, συναισθηματικές και επικοινωνιακές, ιδιαίτερα με τα μέλη της οικογένειας μας.

Όλο το σύμπαν φαίνεται αυτή τη στιγμή να μας βοηθά να λύσουμε θέματα του παρελθόντος καθώς η συγκυριακή ανάδρομη πορεία σχεδόν όλων των πλανητών εκτός της Αφροδίτης και του Άρη δεν έχουν την τάση να φέρνουν καινούρια γεγονότα στη ζωή μας.

Δεν αποκλείονται όμως αναζωπυρώσεις στα ήδη γνωστά θέματα έτσι ώστε να επανεξετάσουμε και να κατανοήσουμε καλύτερα τα όσα προηγήθηκαν.

Η επιστροφή του Ερμή στην Παρθένο αναβιώνει τις σκέψεις που υπήρχαν πριν ένα μήνα περίπου.

Ο κερδώος Ερμής της Παρθένου, ο Ερμής των εμπόρων και του κέρδους απεικονίζεται πάντα κρατώντας ένα βαλάντιο στο δεξί του χέρι.

Ήρθε η στιγμή επομένως να αναλογιστούμε πόσο επικερδείς ήταν για μας οι αποφάσεις και οι θέσεις μας τον προηγούμενο μήνα.

Αν στον απολογισμό μας με τα όσα έχουμε πει και κυρίως με τα όσα έχουμε αποφασίσει αυτό το διάστημα αισθανόμαστε ότι υπάρχει μια δυσαρμονία στο περιβάλλον μας που προκαλεί εσωτερική ανησυχία… τώρα έχουμε την ευκαιρία να διορθώσουμε τα λάθη μας.

Η ανάγκη να αποκτήσουμε ισορροπία και αρμονία με το οικογενειακό ή το ευρύτερο περιβάλλον μας μέσα από υγιείς, αρμονικές σχέσεις είναι τόσο σημαντική για αυτόν τον μήνα του Ζυγού όσο σημαντική είναι και η ανάγκη να υπερασπιστούμε τις αξίες μας χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις σε αυτές προς χάρη της κάθε συνύπαρξης.

Η επιθυμία να σταθεροποιήσουμε τις αξίες μας μέσα από τις διαπροσωπικές σχέσεις φαίνεται ξεκάθαρα από τη θέση της Αφροδίτης στην Παρθένο.

Η διχογνωμία της όμως της ίδιας όπως και του Ερμή με τον Ποσειδώνα της εξαπάτησης, της διαφυγής αλλά και του υπερβατικού δημιουργεί την τάση της εξαπάτησης και της αυτοεξαπάτησης.

Πώς μπορούμε λοιπόν να διατηρήσουμε αρμονία και ισορροπία στις σημαντικές σχέσεις της ζωή μας χωρίς να εξιδανικεύουμε καταστάσεις και χωρίς να προβάλλουμε μια ψεύτικη εικόνα του εαυτού μας;

Πώς μπορούμε να ισορροπήσουμε τελικά την ανάγκη της καλαίσθητης Αφροδίτης στην Παρθένο και την τάση της για τελειότητα στις σχέσεις και στις κοινωνικές επαφές με τον ιδεαλιστή και αφαιρετικό Ποσειδώνα που αρνείται να χωρέσει στα στενά κοινωνικά πλαίσια;

Κάθε ερώτημα έχει απάντηση και αυτό που εδώ δίνεται ως απάντηση και ως νοητική διευκόλυνση έρχεται από τον Πλούτωνα που δεν βρίσκεται καθόλου τυχαία στον τομέα των σχέσεων.

Η ενέργειά του μας δίνει τη δύναμη να κάνουμε αλλαγές που αρχίζουν από μια εσωτερική αναβάθμιση και τελειώνουν με την συνειδητοποίηση πως τελικά δεν χρειάζεται να έχουμε τέλειες σχέσεις με όλους… γιατί είναι αδύνατον να ταιριάζουμε με όλους.

Επομένως κάποιες από τις σχέσεις μας πρέπει να λήξουν γιατί όχι μόνο δεν εκφράζουν τα θέλω μας μα κυρίως δεν αποσκοπούν στην ισορροπία και την ευτυχία μας… στο κέρδος μας.

Ιδιαίτερη επιρροή από αυτή την πλανητική συγκυρία της Νέας Σελήνης, που στη γενικότητά της απευθύνεται σε όλους, έχουν οι Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, και Αιγόκεροι του πρώτου δεκαημέρου από 21 έως 25 Μαρτίου, από 22 έως 26 Ιουνίου, από 23 έως 27 Σεπτεμβρίου και 22 έως 26 Δεκεμβρίου καθώς και όσοι έχουν τους προσωπικούς τους πλανήτες, Ωροσκόπο ή και Μεσουράνημα γύρω από την 3η μοίρα της Νέας Σελήνης.

_________________________________________

Ασπασία Μόρφου 

Η Ασπασία Μόρφου κατάγεται από τα Τρίκαλα της Θεσσαλίας. Έχει σπουδάσει νοσηλευτική. Σε νεαρή ηλικία, εργάστηκε ως νοσηλεύτρια. Αργότερα σπούδασε την Αστρολογία και ακόμη και σήμερα συνεχίζει να είναι μέλος της Αστρολογικής Σχολής ως ερευνήτρια Αστρολόγος. Αρθρογραφεί σε διάφορες ιστοσελίδες και Αστρολογικές σελίδες. Μέλος του Ερευνητικού τμήματος της Αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή