Η πανδημία εκτόξευσε την online διάθεση πλαστών εκτυπωτικών προϊόντων

by Times Newsroom 1

4,5 εκατ. πλαστά προϊόντα εκτύπωσης κατάσχεσε η HP παγκοσμίως το 2020 – 224.000 παράνομες διαδικτυακές προσφορές μελανιού και γραφίτη

Έξαρση εμφάνισε το 2020 το εμπόριο πλαστών προϊόντων εκτύπωσης. Η πανδημία και η στροφή καταναλωτών και επιχειρήσεων στο online κανάλι αγορών έδωσε τροφή στο παράνομο εμπόριο και στον χώρο της εκτύπωσης.

Τον περασμένο χρόνο, η ομάδα Anti-Counterfeiting and Fraud (ACF) της HP κατάσχεσε πάνω από 4,5 εκατομμύρια πλαστά προϊόντα εκτύπωσης, ανταλλακτικά και εξαρτήματα, σε ελέγχους σε όλη την Ευρώπη. Τα πλαστά προϊόντα εντοπίστηκαν σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική (EMEA), Ανατολική Ασία και Αμερική.

Οι κατασχέσεις πραγματοποιήθηκαν μεταξύ Νοεμβρίου 2019 και Οκτωβρίου 2020, σε μια περίοδο, όπου η πανδημία του ιού COVID-19 επέφερε τεράστιες προκλήσεις στη μάχη ενάντια στις πλαστές προμήθειες εκτύπωσης σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία πραγματοποίησε πάνω από 1.700 Επιθεωρήσεις στις Παραδόσεις των Πελατών (CDI) και Προστατευτικούς Ελέγχους των Συνεργατών στα Κανάλια Διανομής CPPA) σε όλες τις περιοχές.

Μεταξύ των προϊόντων που κατασχέθηκαν, περιλαμβάνονταν μεγάλες ποσότητες πλαστών δοχείων μελανιού και γραφίτη, οι οποίες πωλούνταν μέσω Διαδικτύου. Συγκεκριμένα, η ομάδα της HP εντόπισε και προχώρησε στην κατάργηση 224.000 πλαστών δοχείων μελανιού και γραφίτη από διαδικτυακές αγορές. Μάλιστα, τα δοχεία γραφίτη εξακολουθούν να αποτελούν το πιο διαδεδομένο είδος παραποίησης, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 75% της αξίας κατάσχεσης το 2020.

Η εικόνα στην ΕΜΕΑ

“Η διαδικτυακή αγορά αναπτυσσόταν ήδη σε μεγάλο βαθμό, ωστόσο, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για αγορές στα φυσικά καταστήματα λόγω της πανδημίας, περισσότεροι άνθρωποι στράφηκαν στις αγορές και τις πωλήσεις στο διαδίκτυο – συμπεριλαμβανομένων εγκληματικών στοιχείων, που μπορούν να κρυφτούν πίσω από το πέπλο της μυστικότητας, που παρέχει το Διαδίκτυο”, αναφέρει η HP.

Η ομάδα της HP για την καταπολέμηση της παραποίησης και της απάτης στην Ευρώπη, προχώρησε το 2020 στην κατάσχεση 1 εκατομμυρίου παράνομων προμηθειών εκτύπωσης και στην κατάργηση περισσότερων από 135.000 διαδικτυακών προσφορών στην περιοχή της ΕΜΕΑ. Επίσης, διέκοψε την πιθανή πώληση 54.000 πλαστών δοχείων γραφίτη και μελανιού στη Νιγηρία – η μεγαλύτερη κατάσχεση που έγινε στην περιοχή EMEA το 2020.

Ταυτόχρονα, εξέδωσε πάνω από 500 οδηγίες για απάτη, βοηθώντας το προσωπικό, τους συνεργάτες και τους πελάτες της HP να καταπολεμήσουν τα πλαστά προϊόντα.

“Μεταξύ των παύσεων κρατικών λειτουργιών, των ελλείψεων εργατικού δυναμικού και των αλλαγών στις προτεραιότητες των τελωνειακών ελέγχων, τα εγκληματικά δίκτυα έχουν προσαρμόσει τις στρατηγικές τους για να επωφεληθούν από το εξελισσόμενο τοπίο”, τονίζει η HP. Και προσθέτει: “Καθώς μειώνονται σταδιακά οι περιορισμοί της πανδημίας και οι υπάλληλοι επιστρέφουν στο γραφείο, οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων στον τομέα της πληροφορικής πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση και να είναι υποψιασμένοι σχετικά με τα φθηνά προϊόντα γραφείου, που κατακλύζουν την αγορά και μπορεί να αφορούν απομιμήσεις”.

Πηγή: http://www.sepe.gr/

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή