Η Πόλη στα Βαλκάνια -Τόποι, Πρόσωπα, Μνήμη σε ταχυδρομικές κάρτες

by Times Newsroom 1

Τη Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021, πραγματοποιήθηκαν με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά του COVID-19 τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Η Πόλη στα Βαλκάνια -Τόποι, Πρόσωπα, Μνήμη σε ταχυδρομικές κάρτες» στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Κ.Ι.Θ.) του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο εκπρόσωπος του Προξενείου της Βουλγαρίας Krasimir Tulechki και ο δεύτερος γραμματέας του προξενείου της Βουλγαρίας Radostin Vankin, ενώ το Ινστιτούτο Βαλκανικών Σπουδών εκπροσώπησε η καθηγήτρια Rumyana Preshlenova. Τον δήμο Θεσσαλονίκης εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χάρης Αηδονόπουλος.
Η έκθεση σχεδιάστηκε από το Ινστιτούτο Βαλκανικών Σπουδών και το Κέντρο Θρακολογίας της Ακαδημίας Επιστημών της Βουλγαρίας και υλοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Κ.Ι.Θ.) του Δήμου Θεσσαλονίκης και το Γενικό Προξενείο της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη.
Στην έκθεση παρουσιάζονται ταχυδρομικές κάρτες (κάρτ ποστάλ), που από τα τέλη του 19ου αι. έως την αρχή της ψηφιακής εποχής ήταν το πιο διαδεδομένο μέσο αναπαράστασης συμβολικών τόπων, γεγονότων και απεικονίσεων του αστικού τοπίου. Η πολιτιστική πολυμορφία στις πρωτεύουσες και άλλες πόλεις στα Βαλκάνια, η ατμόσφαιρά τους και η ιστορική μνήμη καταγράφονται στις κάρτ ποστάλ, οι οποίες παρουσιάζονται στην έκθεση με απεικονίσεις τοπόσημων, μνημείων και στιγμών της καθημερινότητας στο αστικό τοπίο βαλκανικών πόλεων.
  • Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Ιουλίου 2021 και το
  • ωράριο λειτουργίας της είναι: 08:00 – 14.:00
  • Τηλ. επικοινωνίας: 2313 318701
  • E-mail: kith@thessaloniki.gr
  • Διεύθυνση: Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης- Πλατεία Ιπποδρομίου – Μέγαρο Μπίλλη.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή