Η «Πολιτική Πρωτοβουλία» στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου

Η «Πολιτική Πρωτοβουλία» θα είναι παρούσα στις περισσότερες εκλογικές περιφέρειες: Σε ολόκληρες τις Περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου και Πελοποννήσου, και στις Περιφερειακές Ενότητες (πρώην νομούς) Εύβοιας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Μαγνησίας, Λάρισας, Καρδίτσας, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Δράμας, Καβάλας, Έβρου, Ξάνθης, Χίου και Σάμου

by Times Newsroom

Η «Πολιτική Πρωτοβουλία» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση με αφορμή την ανακήρυξη από τον Άρειο Πάγο των συνδυασμών που θα μετάσχουν στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου:

1. Η «Πολιτική Πρωτοβουλία» είναι συνασπισμός κομμάτων που δημιουργήθηκε τυπικά από τη Χριστιανική Δημοκρατία και την «Δημοκρατική Αναγέννηση», και μετέχει ισότιμα σ’ αυτό η «Ομάδα Πολιτικής Πρωτοβουλίας».

Η Δημοκρατική Αναγέννηση ιδρύθηκε από τον Στέλιο Παπαθεμελή το 2003, μετά την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ. Συμμετείχε στις βουλευτικές εκλογές του 2007, 2009 και του 2012 (ως εταίρος στο αντιμνημονιακό συνδυασμό ΟΧΙ).

Το 2019 ξεκίνησε μια διαδικασία ανασυγκρότησής της, από παλαιά αλλά και νεώτερα στελέχη, παραμένοντας πάντα στη γραμμή των αρχών και αξιών που υπηρετεί ο Στέλιος Παπαθεμελής σε όλη την πολιτική του πορεία: την προάσπιση της ελληνικής ταυτότητας και των συστατικών της στοιχείων (γλώσσα, ιστορία, πολιτισμός, Ορθοδοξία), την έμφαση στα εθνικά θέματα σε όλο το φάσμα τους (Ελληνοτουρκικά, Κυπριακό, Σκοπιανό,
Βορειοηπειρωτικό), την υποστήριξη ύπαρξης ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους και μιας στιβαρής και αποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης, την προτεραιότητα στη χάραξη ενός εθνικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης με επίκεντρο την ελληνική περιφέρεια.

Η “Ομάδα Πολιτικής Πρωτοβουλίας” είναι συλλογικότητα, αποτελούμενη από ενεργούς Πολίτες (“διάδοχος” προηγούμενων συλλογικοτήτων “Πρωτοβουλία 14ης Μάη”, “ΕΜΕΙΣ”, κ.α.).
Μεταξύ των συμμετεχόντων βρίσκονται Ιστορικά στελέχη του ΠΑΚ και της αρχικής περιόδου του ΠΑΣΟΚ , όπως επίσης προερχόμενοι από άλλους χώρους της Αριστεράς.

Παρόντες, ενεργοί Πολίτες τόσο στο κοινωνικό πεδίο, όσο κι ως ΔΡΩΝΤΕΣ στον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Πατριωτικό Χώρο.
Προσηλωμένοι στους βασικούς Άξονες Αγώνα:
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Προάσπιση της Εθνικής Ανεξαρτησίας και Κυριαρχίας της Ελλάδας ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Χώρας.

Το Κίνημα Χριστιανική Δημοκρατία ιδρύθηκε το 1953 από τον Νίκο Ψαρουδάκη και δραστηριοποιείται συνεχώς μέχρι σήμερα, εκδίδοντας και την ιστορική εφημερίδα του
https://politikiprotovoulia.gr/

«Χριστιανική». Σκοπός του είναι η μελέτη και η αντιμετώπιση πολιτικών, κοινωνικών, πνευματικών και πολιτιστικών προβλημάτων με βάση τη χριστιανοκοινωνική διδασκαλία του Ευαγγελίου και των Πατέρων της Ορθόδοξης Εκκλησίας, τη δημοκρατική και κοινοτική ελληνική παράδοση και τα πορίσματα της επιστήμης. Με αυτούς τους άξονες, αγωνίζεται για ολοκληρωμένη πολιτική δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Να δίνει τη
χριστιανοκοινωνική μαρτυρία στο χώρο της πολιτικής, προβάλλοντας το σεβασμό στην ελευθερία των προσώπων, στο δικαίωμα εργασίας, την κοινωνική ισοτιμία και δικαιοσύνη, και καταγγέλλοντας την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τίς οικονομικοκοινωνικές διακρίσεις και την πλουτοκρατία.

2. Το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα επιμένει να μας πείσει ότι η υποτέλεια είναι μονόδρομος και η «σωστή πλευρά της Ιστορίας». Εμείς επιμένουμε ότι μια άλλη πορεία, με τον αγώνα για την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης όχι μόνον είναι εφικτή, αλλά επιβάλλεται περισσότερο παρά ποτέ.

Με αφορμή τις εκλογές της 21ης Μαΐου, καλούμαστε να δημιουργήσουμε ένα νέο μέτωπο του «ΟΧΙ», ένα κίνημα αντίστασης και απελευθέρωσης της χώρας από την εξάρτηση, την παρακμή και την υποτέλεια. Είναι καιρός να βοηθήσουμε όλοι σ’ αυτήν την προσπάθεια. Να παραμείνουμε ανυπότακτοι.

Σκοπός της εκλογικής παρουσίας μας είναι να καταδειχθεί ότι με βάση ένα ελάχιστο κοινό πολιτικό πρόγραμμα, μια άλλη πορεία της Χώρας είναι εφικτή. Διαφορετική από τον καταστρεπτικό μονόδρομο στον οποίο μας έχει εγκλωβίσει το σύνολο του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος. Που ενώ υπηρετεί την ίδια πολιτική, ενόψει εκλογών καμώνεται ότι «διαφωνεί» αναμεταξύ του.

3. Μια πολιτική παρουσία με βασικούς άξονες:

-Την κοινωνική δικαιοσύνη και πρώτο στόχο την ανατροπή των συνεπειών των μνημονίων και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που σταδιακά εξαθλιώνουν το λαό. Αποκατάσταση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας. Όχι εκμετάλλευση στο ηλεκτρικό, στο νερό, στην τηλεφωνία, στις συγκοινωνίες. Να αντισταθούμε στη διάλυση-ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και υποδομών.

-Την ολοκληρωμένη και απελευθερωτική λειτουργία της Δημοκρατίας με εγγυημένη τη συνταγματική νομιμότητα, με δυνατότητα δημοψηφισμάτων, με θεσμούς κοινωνικού ελέγχου-λαϊκής συμμετοχής, με αποκεντρωμένη αυτοδιοίκηση κοινοτικής ελευθερίας και όχι οργουελική γραφειοκρατία, χωρίς εντάσεις καταστολής και ανελεύθερους αυταρχισμούς (παρακολουθήσεις, έλεγχος ΜΜΕ).https://politikiprotovoulia.gr/

-Την υπεράσπιση της εδαφικής μας ακεραιότητας σε όλο το μήκος του άξονα Κύπρος – Αιγαίο – Θράκη. Ανακήρυξη ΑΟΖ με βάση το Δίκαιο της θάλασσας και επέκταση των χωρικών μας υδάτων. Χρειάζεται μια πανελλήνια και παγκόσμια προσπάθεια για να λυθεί το κυπριακό πρόβλημα, που είναι η κατοχή της νήσου μετά την εισβολή του 1974. Η απελευθέρωση της Κύπρου είναι η αρχή της αντίστασης στον τουρκικό επεκτατισμό.

Η «Πολιτική Πρωτοβουλία» θα είναι παρούσα στις περισσότερες εκλογικές περιφέρειες: Σε ολόκληρες τις Περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου και Πελοποννήσου, και στις Περιφερειακές Ενότητες (πρώην νομούς) Εύβοιας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Μαγνησίας, Λάρισας, Καρδίτσας, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Δράμας, Καβάλας, Έβρου, Ξάνθης, Χίου και Σάμου.

Σκοπός της εκλογικής παρουσίας μας είναι να καταδειχθεί μια άλλη πορεία της Χώρας είναι εφικτή. Διαφορετική από τον καταστρεπτικό μονόδρομο στον οποίο μας έχει εγκλωβίσει το σύνολο του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος. Που ενώ υπηρετεί την ίδια πολιτική, ενόψει εκλογών παριστάνει ότι «διαφωνεί» αναμεταξύ του.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Email: [email protected], [email protected]
Αθήνα Θεσσαλονίκη
Ακαδημίας 78Δ, 106 78, Τ: 2103806863, 2103811302 Ερμού 55,54623, T: 2310 268333
Σισμανογλείου 10, 15235, Τ: 211 410 9989

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com