Η Porsche εισέρχεται στην κούρσα του Διαστήματος

by Times Newsroom 1

Έχοντας συνδέσει το όνομα της με υψηλής ποιότητας οχήματα αλλά και τεχνολογικές και εργονομικές καινοτομίες η Porsche θέλει τώρα να κάνει το ίδιο και στον ραγδαία αναπτυσσόμενο τομέα της διαστημικής βιομηχανίας. Σε πρώτη φάση η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 75 εκατ. δολάρια στην επίσης γερμανική νεοφυή εταιρεία Isar Aerospace. Πρόκειται για μια start-up που αναπτύσσει τεχνολογία για την κατασκευή ενός νέου τύπου πυραύλου μεταφοράς φορτίων στο Διάστημα.

Δεν έχουν γίνει ακόμη πολλές λεπτομέρειες για αυτόν τον πύραυλο αλλά η κατασκευάστρια εταιρεία αναφέρει ότι θα ονομάζεται «Spectrum» και θα προσφέρει χαμηλότερου κόστους και πιο «ευέλικτες» όπως τις χαρακτηρίζει μεταφοράς φορτίων. Ο πύραυλος εν μέρει θα αποτελεί προϊόν τεχνολογίας τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Ο τομέας των δορυφορικών υπηρεσιών αναμένει τεράστια ανάπτυξη τα επόμενα με συνεχή εκτόξευση δορυφόρων κάθε είδους. Για αυτό τον λόγο πολλές εταιρείες προσπαθούν να πάρουν καλύτερη θέση στην γραμμή εκκίνησης της κούρσας που θα ξεκινήσει πολύ σύντομα και να αποκτήσουν τελικά ένα καλό μερίδιο στην αγορά που δημιουργείται. «Επενδύουμε σε μια εταιρεία που φαίνεται ότι στοχεύει στο να γίνει ο κορυφαίος ευρωπαϊκός κατασκευαστής πυραύλων μεταφοράς φορτίων στο Διάστημα» Λουτζ Μέτσκε, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Porsche.

«Αυτή η χρηματοδότηση θα επιτρέψει στην Isar Aerospace να βελτιώσει την τεχνολογία εκτόξευσης, τις διαδικασίες ελέγχου και δοκιμών των πυραύλων καθώς την υποδομή παραγωγής τους. Το Διάστημα θα γίνει η βασική τεχνολογική πλατφόρμα για πολλές βιομηχανίες από την αυτοκινητοβιομηχανία μέχρι τις τηλεπικοινωνίες. Αυτό θα φέρει νέες προόδους σε διάφορους τομείς από το Διαδίκτυο, την κρυπτογράφηση και αποθήκευση δεδομένων μέχρι έξυπνες γεωργικές εφαρμογές ή την παρακολούθηση της κλιματικής αλλαγής» αναφέρει σε ανακοίνωση της Isar Aerospace.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή