Στις διμερείς επαφές που είχε με πολλούς ομολόγους του στη Διάσκεψη του Μονάχου και στην ευκαιρία να θέσει τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η τουρκική στάση στην Ανατολική Μεσόγειο,  αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στη δήλωσή του από τη βαυαρική πρωτεύουσα.

«Υπήρξε μία πολύ μεγάλη σειρά διμερών επαφών, κατ’ αρχάς με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, τον κ. Λαβρόφ, με τον κ. Ντιμιτρόφ, με τον υπουργό Εξωτερικών της Μογγολίας, με τον οποίο υπεγράφησαν και δύο συμφωνίες, με τον υπουργό Εξωτερικών της Λιθουανίας, με τον Αντιπρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU/CSU στη γερμανική Βουλή, καθώς επίσης και με τον υπουργό Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και με την συν-αρχηγό του κόμματος των Πρασίνων στην Γερμανία, όπως επίσης και με τον υπουργό Εξωτερικών του Κουβέιτ» δήλωσε ο κ. Δένδιας μετά το πέρας των συναντήσεων.

Ήταν «νομίζω μία ημέρα που μας έδωσε την ευκαιρία να εξηγήσουμε σε μία πολύ μεγάλη σειρά συνομιλητών μας την ιδιαίτερη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στη Μεσόγειο και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η τουρκική στάση τόσο στη Λιβύη, όσο και γενικά στο πλαίσιο της Ανατολικής Μεσογείου» συνέχισε ο ίδιος λέγοντας.

Υπουργείο Εξωτερικών

@GreeceMFA

FM @NikosDendias meets w/ FM @Dimitrov_Nikola on sidelines / Συνάντηση ΥΠΕΞ Ν. Δένδια με ΥΠΕΞ Βόρειας Μακεδονίας N. Dimitrov σε περιθώριο Διάσκεψης Μονάχου

View image on TwitterView image on Twitter

Ασφάλεια στα Βαλκάνια

Στο πλαίσιο της Διάσκεψης, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας συμμετείχε στη Στρογγυλή Τράπεζα για την Ασφάλεια στα Βαλκάνια, ενώ είχε συνάντηση και με τον ομόλογό του από τη Μογγολία, με τον οποίο ήταν προγραμματισμένο να υπογράψουν Μνημόνια Συνεργασίας για τον τουρισμό και την άρση των θεωρήσεων εισόδου.

Υπουργείο Εξωτερικών

@GreeceMFA

FM @NikosDendias w/ @SenatorMenendez on the sidelines of / Ο ΥΠΕΞ Ν. Δένδιας με τον Γερουσιαστή Β.Menendez σε περιθώριο Διάσκεψης Μονάχου

View image on Twitter
Επαφές με τη Ρωσία

Παράλληλα, είχε συνάντηση με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Οι υπουργοί Ελλάδας – Ρωσίας συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις και την περιφερειακή ασφάλεια, σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Για τη συνάντηση του Νίκου Δένδια και του Σεργκέι Λαβρόφ ανακοίνωση εξέδωσε και το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως αναφέρει, επί τάπητος τέθηκαν ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Μεταξύ αυτών ήταν η κατάσταση στη Συρία, οι προσπάθειες σταθεροποίησης της Λιβύης και ευρύτερα η κατάσταση που διαμορφώνεται στην ανατολική Μεσόγειο.

Υπουργείο Εξωτερικών

@GreeceMFA

FM @NikosDendias w/ FM S. on sidelines- 🇬🇷🇷🇺relations, regional security & stability in focus /Συνάντηση ΥΠΕΞ Ν. Δένδια με ΥΠΕΞ Ρωσίας S.Lavrov σε περιθώριο Διάσκεψης Μονάχου –διμερείς σχέσεις, περιφ. ασφάλεια & σταθερότητα στο επίκεντρο

View image on TwitterView image on Twitter