Η πρώτη τοποθέτηση του Νίκου Δένδια για την υπόθεση των υποκλοπών

Το όνομα του, φιγουράρει στη λίστα των παρακολουθήσεων

by Times Newsroom

Στην υπόθεση των υποκλοπών αναφέρθηκε για πρώτη φορά ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, το όνομα του οποίου φιγουράρει στη λίστα με όσους παρακολουθούνταν.

Το όνομα του Νίκου Δένδια, εξαιτίας της ιδιότητάς του, έχει προκαλέσει τριγμούς στην πολιτική σκηνή. Ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ», που επιβεβαιώνει ότι η λίστα που έχει δει το φως της δημοσιότητας είναι γνήσια και μιλά για «παρακράτος του Μαξίμου», ενώ σημειώνει ότι «η παρακολούθηση του ΥΠΕΞ της χώρας είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση, που θέτει σε διακινδύνευση την εθνική μας ασφάλεια».

Σήμερα, για πρώτη φορά ο Νίκος Δένδιας, τοποθετήθηκε επί του θέματος, λέγοντας ότι ανησυχεί…

Η τοποθέτηση Δένδια

Ο υπουργός Εξωτερικών κληθείς να απαντήσει πώς θα διαμορφωθεί το πολιτικό κλίμα μέσα στο οποίο φαίνεται πώς θα βαδίσει η χώρα προς τις εκλογές του 2023 στον απόηχο και πρόσφατου δημοσιεύματος που περιελάβανε και τον ίδιο μεταξύ πολιτικών προσώπων για τα οποία ανέφερε ότι παρακολουθούνταν, είπε ότι ανησυχεί ιδιαίτερα.

Ειδικότερα σε συνένετυξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» ανέφερε ότι αυτό που τον ανησυχεί και το οποίο απεύχεται «είναι να διαμορφωθεί ένα τοξικό πολιτικό κλίμα σε όλους τους τομείς, το οποίο θα επηρεάσει και τους τομείς της εξωτερικής πολιτικής και της εθνικής άμυνας, σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη συγκυρία».

Μάλιστα, όπως είπε, ελπίζει πως «ενόψει μιας χρονιάς, στην οποία σε κάθε περίπτωση θα διεξαχθούν εκλογές, θα επικρατήσει η στοιχειώδης σύνεση».

Υπενθυμίζεται ότι μερικές πριν «κύκλοι» του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, επεσήμαναν ότι είναι αδιανόητο και επικίνδυνο να υπονοείται ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθούσε τον υπουργό Εξωτερικών, σχολιάζοντας το ίδιο θέμα.

«Είναι αδιανόητο και επικίνδυνο να υπονοείται ότι ο Πρωθυπουργός παρακολουθούσε τον Υπουργό Εξωτερικών. Η χώρα λαμβάνει συνεχώς μέτρα για την ασφάλεια των επικοινωνιών του Υπουργού Εξωτερικών και των μελών του ΚΥΣΕΑ, καθώς πολλοί εντός και εκτός Ελλάδας θα ήθελαν να ακούνε τις συνομιλίες τους», τόνιζαν κύκλοι του κ. Δένδια.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή