Η Ρωσία απειλεί τη Μολδαβία που ‘σέρνεται στο ΝΑΤΟ’

Ο Λαβρόφ πιστεύει ότι το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία και είπε ότι το Κρεμλίνο φαίνεται να γνωρίζει τις διαδρομές προμήθειας όπλων στην Ουκρανία. 

by Times Newsroom

Ο  υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Λαβρόφ, αμφισβήτησε την προσπάθεια της Μολδαβίας στο ΝΑΤΟ ότι θα ενισχύσει την ασφάλεια της χώρας.

«Πρέπει να ανησυχούν για το μέλλον τους γιατί τους σέρνουν στο ΝΑΤΟ. Και δεν νομίζω ότι αυτό θα πρόσθετε στην ασφάλεια της Μολδαβίας», είπε ο Λαβρόφ όταν ρωτήθηκε εάν η Μολδαβία πρέπει να ανησυχεί για την «ειδική επιχείρηση» της Ρωσίας, γράφει η ουκρανική «24tv».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ρωσία απείλησε επίσημα τη Σουηδία και τη Φινλανδία , οι οποίες αποφάσισαν να προσεγγίσουν το ΝΑΤΟ. Επίσης, απειλές από Ρώσους προπαγανδιστές ‘έπεσαν βροχή’ στο Καζακστάν , το οποίο αρνήθηκε να παρελάσει στις 9 Μαΐου.

Τεταμένη κατάσταση στη Μολδαβία

Αρκετές προκλήσεις έχουν σημειωθεί στην μη αναγνωρισμένη Υπερδνειστερία, όπου υπάρχει ρωσική στρατιωτική βάση. Εξαιτίας αυτών των προκλήσεων δημιουργήθηκε ανασφάλεια στους κατοίκους, οι οποίοι «φεύγουν πανικόβλητοι βαθιά στη Μολδαβία» .

Το υπουργείο Άμυνας προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την Υπερδνειστερία για να στερήσει από την Ουκρανία την πρόσβαση στη θάλασσα.

Στο πλαίσιο της τεταμένης κατάστασης στην Υπερδνειστερία, η πρόεδρος της Μολδαβίας Μάγια Σαντού αναγνώρισε ότι η χώρα δεν διαθέτει ικανό στρατό.

Οι δηλώσεις Λαβρόφ

Να σημειωθεί ότι ο Λαβρόφ έκανε μερικές ακόμη παρατηρήσεις που χαρακτηρίστηκαν ‘κυνικές’ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Ειδικότερα, είπε ότι η λεγόμενη «ειδική επιχείρηση» στην Ουκρανία θα συνεχιστεί μέχρι «να επιτευχθούν οι στόχοι».

Επιπλέον, κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Ουκρανίας ότι φλερτάρει με το θέμα των πυρηνικών όπλων. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε επίσης την ουκρανική πλευρά για το γεγονός ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες έχουν σταματήσει.

Ο Λαβρόφ πιστεύει ότι το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία και είπε ότι το Κρεμλίνο φαίνεται να γνωρίζει τις διαδρομές προμήθειας όπλων στην Ουκρανία. Απείλησε την Ουκρανία, χαρακτηρίζοντας τα όπλα των εταίρων της, στόχο της Μόσχας.

24tv.ua

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή