Η Ρωσία απειλεί τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και το Μαυροβούνιο με την εκτόξευση του διηπειρωτικού πυραύλου Satan-2

Η απειλή ήρθε από τον επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας διαστήματος «Roscosmos», Nτμίτρι Ρογκόζιν, ο οποίος στοχοποίησε τη Βουλγαρία και το Μαυροβούνιο – που συμμετείχαν στον αποκλεισμό – μαζί με τη Ρουμανία, η οποία δεν ενεπλάκη

by Times Newsroom

Εξοργισμένη με τον εναέριο αποκλεισμό του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είναι η Μόσχα. Ο Λαβρόφ αναγκάστηκε νωρίτερα σήμερα (6/6) να ακυρώσει μια επίσκεψή του στην Σερβία, καθώς οι γύρω χώρες δεν επέτρεψαν στο αεροσκάφος που τον μετέφερε να περάσει από τον εναέριο χώρο τους. Τώρα, η Μόσχα απειλεί ότι θα μπορούσε να εκτοξεύσει τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο «Satan -2» εναντίον τριών χωρών.

Η απειλή ήρθε από τον επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας διαστήματος «Roscosmos», Nτμίτρι Ρογκόζιν (φωτο), ο οποίος στοχοποίησε τη Βουλγαρία και το Μαυροβούνιο – που συμμετείχαν στον αποκλεισμό – μαζί με τη Ρουμανία, η οποία δεν ενεπλάκη. Η Βόρεια Μακεδονία είχε επίσης κλείσει τον εναέριο χώρο της στο αεροσκάφος του Λαβρόφ.

Ο Ρογκόζιν είπε χαρακτηριστικά ότι ενώ η Βουλγαρία, η Ρουμανία και το Μαυροβούνιο μπορούσαν να σταματήσουν το αεροπλάνο του Λαβρόφ, δεν θα σταματήσουν έναν πύραυλο Sarmat 208 τόνων- γνωστό και ως Satan-2.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Ρώσος αξιωματούχος έγραψε συγκεκριμένα:

«Ξέρετε τι είναι τόσο καλό για τον «Sarmat» (βαλλιστικό πύραυλο); Δεν θα ζητήσει πτητική άδεια από δειλούς Βούλγαρους, εκδικητικούς Ρουμάνους και Μαυροβούνιους – που πρόδωσαν την κοινή μας ιστορία».

Το ίδιο, όπως είπε, ισχύει και για τους Σουηδούς που ετοιμάζονται να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, ανέφερε ο διευθυντής της «Roscosmos».

Ο Λαβρόφ επρόκειτο να έχει συνομιλίες στο Βελιγράδι τη Δευτέρα 6/6 με τον πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, αλλά η Βουλγαρία, η Βόρεια Μακεδονία και το Μαυροβούνιο έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους στο αεροπλάνο που θα μετέφερε τον κορυφαίο διπλωμάτη της Μόσχας, σύμφωνα με τη σερβική εφημερίδα Vecernje Novosti.

Ο Βούτσιτς επανεξελέγη για δεύτερη θητεία τον Απρίλιο, αλλά ο πόλεμος στην Ουκρανία θέτει στον πρόεδρο μια σημαντική πρόκληση, καθώς η Σερβία φαίνεται να «διχάζεται» μεταξύ της αίτησής της να γίνει μέλος της ΕΕ και μιας συμμαχίας με τη Ρωσία. Η Σερβία και η Ρωσία έχουν στενούς ιστορικούς, θρησκευτικούς και πολιτιστικούς δεσμούς και η Μόσχα έχει παράσχει κρίσιμη υποστήριξη στο Βελιγράδι στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, εμποδίζοντας την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com