Η Ρωσία αρχίζει μαζική παραγωγή αυτόνομων πολεμικών ρομπότ

by Times Newsroom 1

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις σύντομα θα είναι εξοπλισμένες με αυτόνομα πολεμικά ρομπότ, ικανά να ενεργούν αυτόνομα στο πεδίο μάχης, είπε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Σεργκέι Σόιγκου, προσθέτοντας πως η Μόσχα έχει αρχίσει ήδη τη μαζική παραγωγή τέτοιων μηχανών.

«Δεν είναι μόνο κάποια πειραματικά πρωτότυπα, μα ρομπότ που μπορούν στα αλήθεια να εμφανιστούν σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας, καθώς μπορούν να πολεμήσουν μόνα τους» είπε, σύμφωνα με το RT, ο υπουργός στο Russia Zvezda κατά τη διάρκεια του φόρουμ «New Knowledge» την περασμένη Παρασκευή.

O Σόιγκου είπε πως έχει γίνει «μεγάλη προσπάθεια» για την ανάπτυξη «των όπλων του μέλλοντος», αναφερόμενος σε πολεμικά ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη. Τα ρομπότ αυτά υποτίθεται πως είναι σε θέση να αξιολογούν ανεξάρτητα μια κατάσταση μάχης και εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού εξοπλισμών στον οποίο εστιάζουν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο Ρώσος υπουργός δεν κατονόμασε κάποιο οπλικό σύστημα, ωστόσο, όπως γράφει το RT, έχουν ήδη παρουσιαστεί διάφορες αυτόνομες και ημιαυτόνομες μηχανές, όπως τo Uran-9 (ένα πολλαπλών ρόλων σύστημα που μοιάζει με μικρό τανκ και είναι εξοπλισμένο με πυροβόλο των 30 χιλιοστών, φλογοβόλα και αντιαρματικούς πυραύλους), και το Uran-6 (το οποίο θυμίζει και λειτουργεί σαν μπουλντόζα, ανοίγοντας δρόμους για στρατιώτες σε ναρκοπέδια). Και τα δύο συστήματα, όπως αναφέρεται, χρησιμοποιήθηκαν στη Συρία.

Μεταξύ άλλων οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις αναπτύσσουν αυτόνομα συστήματα βασιζόμενα στα άρματα μάχης T-72 και Τ-14 Armata, ενώ το ναυτικό οπλοστάσιο της χώρας θα ενισχυθεί με υποβρύχια πυρηνοκίνητα drones τύπου Poseidon, ικανά να φέρουν όπλα με πυρηνικές κεφαλές.

Στο μεταξύ, το Newsweek μετέδωσε, επικαλούμενο αναφορά που δημοσιεύτηκε από τη μη κερδοσκοπική CNA (Artificial Intelligence and Autonomy in Russia) πως η Ρωσία αναπτύσσει μια σειρά αυτόνομων οπλικών συστημάτων που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη στο ευρύτερο πλαίσιο μιας φιλόδοξης πρωτοβουλίας συνεργασίας σε επίπεδο υψηλής τεχνολογίας με την Κίνα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή