«Η Ρωσία είναι αυτή που χρειάζεται αποναζιστικοποίηση, όχι η Ουκρανία», λέει η αρχηγός των Pussy Riot

H Μαρία Αλιόχινα κατάφερε να ξεφύγει από τους διώκτες της, στη Μόσχα, μόλις αυτή την εβδομάδα, μεταμφιεζόμενη σε ντελιβερά

by Times Newsroom

Η Ρωσία είναι αυτή που χρειάζεται αποναζιστικοποίηση, όχι η Ουκρανία, δήλωσε την Πέμπτη η επικεφαλής του ρωσικού μουσικού συγκροτήματος – που τάσσεται κατά του Κρεμλίνου – Pussy Riotη Μαρία Αλιόχινα, η οποία εγκατέλειψε την πατρίδα της αυτή την εβδομάδα μεταμφιεζόμενη σε διανομέα έτοιμου φαγητού.

Για να ξεφύγει από τον κατ’ οίκον περιορισμό και τις σε βάρος της διώξεις από τη Μόσχα, η ακτιβίστρια αφηγήθηκε χθες πως φόρεσε μια στολή ντελιβερά, την οποία είχε αγοράσει η κοπέλα της μέσω διαδικτύου, και πως ξέφυγε από την πίσω πόρτα του κτιρίου στο οποίο έμενε, κάτω από τη «μύτη» της ρωσικής αστυνομίας.

Το ροκ συγκρότημα θα ξεκινήσει μια περιοδεία ενάντια στον πόλεμο και υπέρ της Ουκρανίας, ξεκινώντας απόψε από το Βερολίνο.

Σε ένα διάλειμμα από την πρόβα για τη συναυλία στη γερμανική πρωτεύουσα, η Αλιόχινα μίλησε στο Reuters. Υποστήριξε πως οι Ρώσοι έπρεπε να σκεφτούν προσεκτικά τον πόλεμο, για να προσθέσει: «Δεν έχω ιδέα ποιο θα είναι το τέλος αυτής της περισυλλογής αλλά χωρίς αυτήν, η χώρα δεν έχει δικαίωμα ύπαρξης – όπως η Γερμανία μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Στη Ρωσία θα έπρεπε να έχουμε αποναζιστικοποίηση, όχι στην Ουκρανία».

Υπενθυμίζεται πως η Ρωσία αποκαλεί τις ενέργειές της στην Ουκρανία «ειδική επιχείρηση» αφοπλισμού της χώρας και προστασίας της από το «νεοναζιστικό» καθεστώς του Κιέβου. Αρνείται ότι στοχεύει αμάχους.

Για την Αλιόχινα, όμως, θα πρέπει να συσταθεί ένα δικαστήριο κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και των στρατηγών και ηγετών του στρατού, αναμεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Εξάλλου, η Αλιόχινα είπε ότι οι συμπατριώτες της θέλουν αλλαγή, αλλά ότι πολλοί φοβούνται μην τους βρεθούν φυλακισμένοι αν μιλήσουν ανοιχτά: «Πολλοί άνθρωποι φοβούνται πραγματικά γιατί μπορείς τώρα να μπεις στη φυλακή έως και 10 χρόνια μόνο και μόνο για τη δημοσίευση φωτογραφιών από την Μπούτσα, μόνο και μόνο για αυτή την ανάρτηση».

Οι Pussy Riot προβάρουν ένα νέο τραγούδι για τον πόλεμο ανέφερε επίσης η ίδια: «Το συνθέσαμε πριν από δύο εβδομάδες. Είναι ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στον πόλεμο που ξεκίνησε ο Πούτιν ενάντια στην Ουκρανία. Είναι η δήλωσή μας και θα παιχθεί στη συναυλία».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις της.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com