Η Ρωσία παζαρεύει την εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία

Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Ρωσία έχει θέσει «όρους που σχετίζονται με το Κίεβο» και εάν αυτοί γίνουν δεκτοί, η Μόσχα θα «διευκόλυνε» την εισβολή των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στις περιοχές Τελ Ριφάτ και Άιν αλ-Άραμπ

by Times Newsroom

Σύμφωνα με το τουρκικό διαδικτυακό ειδησεογραφικό πρακτορείο TR724 το οποίο επικαλείται τον τηλεοπτικό σταθμό AlJazeera του Κατάρ, Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Ρωσία έχει θέσει «όρους που σχετίζονται με το Κίεβο» και εάν αυτοί γίνουν δεκτοί, η Μόσχα θα «διευκόλυνε» την εισβολή των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στις περιοχές Τελ Ριφάτ και Άιν αλ-Άραμπ.

«Η Ρωσία έχει καθορίσει τους όρους σχετικά με τη διοίκηση του Κιέβου και παρέδωσε τον σχετικό φάκελο στην τουρκική πλευρά.

Σε αντάλλαγμα, η Μόσχα συμφώνησε να κάνει πολιτικές και στρατιωτικές παραχωρήσεις στην Τουρκία στη βόρεια Συρία.

Ειδικά στις περιοχές του Άιν αλ Αράμπ και Ταλ Ριφάατ στο Χαλέπι, όπου υπάρχουν μέλη των κουρδικών ομάδων «Λαϊκές Δυνάμεις Αυτοάμυνας» (YPG) και «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις» (SDF).

Τα υφιστάμενα εμπόδια θα αφαιρεθούν, επομένως η επιχείρηση των Τούρκων στρατιωτών θα διευκολυνθεί», ανέφερε το δημοσίευμα.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι Αμερικανοί εκπρόσωποι έχουν προτείνει στην Τουρκία να αναδιαρθρώσει τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις και να δώσει περισσότερο χώρο στον αραβικό στρατό στη διοίκηση της Μανμπίτζ, του  Ταλ Ριφάατ και του Άιν αλ Αράμπ.

Σύμφωνα με την πηγή, η Άγκυρα, πριν εξετάσει τις αμερικανικές προτάσεις, ζήτησε από τις SDF να σταματήσουν τον έλεγχο των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων, όπως σημειώνεται.

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή