Η Ρωσία προειδοποιεί τη Βρετανία: Σταματήστε τις απειλές, αλλιώς ο διάλογος θα είναι σύντομος

Στο κόκκινο η ένταση, καθώς υπάρχουν φόβοι για ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

by Times Newsroom

Να σταματήσει τις απειλές περί κυρώσεων κάλεσε η Ρωσία σήμερα τη ενόψει της επίσκεψης των Βρετανών υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας στη Μόσχα για να συζητήσουν την κρίση με την Ουκρανία. Η Μόσχα προειδοποίησε ότι σε αντίθεση περίπτωση οι συναντήσεις που θα έχουν θα είναι σύντομες.

Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Μπεν Ουάλας και η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας αναμένεται να μεταβούν στη Μόσχα αυτή την εβδομάδα σε μια ακόμη προσπάθεια να αποκλιμακωθεί η ένταση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας καθώς υπάρχουν φόβοι για ρωσική εισβολή στη γειτονική χώρα.

Η Μόσχα αρνείται ότι σκοπεύει να πράξει κάτι τέτοιο και έχει υποβάλει μια σειρά αιτημάτων στη Δύση, στα οποία περιλαμβάνεται η δέσμευση ότι η Ουκρανία δεν θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ. Η Δύση έχει απειλήσει τη Ρωσία με κυρώσεις σε περίπτωση εισβολής στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρεσβευτής στο Λονδίνο Αντρέι Κελίν δήλωσε ότι η Μόσχα ενδιαφέρεται να έχει συζητήσεις με τη Βρετανία, εφόσον αυτή έχει να καταθέσει εποικοδομητικές προτάσεις που απαντούν στις ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλειά της, μετέδωσε το πρακτορείο TASS και αναμεταδίδουν Reuters και Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αν έρχονται στη Ρωσία για να μας απειλήσουν και πάλι με κυρώσεις, τότε είναι μάλλον ανώφελο: διαβάζουμε τα πάντα, βλέπουμε τα πάντα, γνωρίζουμε και ακούμε. Σε αυτή την περίπτωση ο διάλογος με τη Μόσχα θα είναι μάλλον αρκετά σύντομος», σχολίασε.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή