Η Σάσκια Έσκεν και ο Λαρς Κλίνγκμπάιλ υποψήφιοι για την ηγεσία του SPD…

...στο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο

by Times Newsroom 1

Η σημερινή συμπρόεδρος Σάσκια Έσκεν και ο Γενικός Γραμματέας Λαρς Κλίνγκμπάιλ θα είναι από κοινού υποψήφιοι για την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) στο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), τα δύο κορυφαία στελέχη του SPD ανακοίνωσαν την υποψηφιότητά τους νωρίτερα σήμερα κατά την συνεδρίαση του Προεδρείου του κόμματος, το οποίο την έκανε δεκτή και την προώθησε στην Εκτελεστική Επιτροπή. Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, η υποψηφιότητα επιβεβαιώθηκε και από το διευρυμένο όργανο. Θα πρέπει ωστόσο να επικυρωθεί στο Συνέδριο, 10-12 Δεκεμβρίου.

Ο μέχρι τώρα συμπρόεδρος της κυρίας Έσκεν, Νόρμπερτ Βάλτερ – Μπόργιανς και ο υποψήφιος Καγκελάριος έχουν ήδη ανακοινώσει ότι δεν ενδιαφέρονται για τη θέση, δεν αποκλείεται ωστόσο να υπάρξουν και άλλες υποψηφιότητες για το ηγετικό δίδυμο του κόμματος.

Η αλλαγή στην ηγεσία του SPD αναμένεται να επηρεάσει και τις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης, καθώς η κυρία Έσκεν έχει διαφορετική άποψη από τον κ. Βάλτερ – Μπόργιανς, ο οποίος είχε δηλώσει ότι οι δύο συμπρόεδροι δεν πρέπει να είναι και μέλη της κυβέρνησης. Ο κ. Κλίνγκμπάιλ από την άλλη πλευρά θεωρείται υποψήφιος για το υπουργείο Άμυνας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή