Η The Blender Gallery επιλέγει δύο έργα από τις δύο τελευταίες της δράσεις.

by Times Newsroom
Share this

H The Blender Gallery παρουσίασε στο πλαίσιο δύο διαφορετικών δράσεων της κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού 2020,  δύο έργα που προκαλούν και αποτυπώνουν αντίθετα συναισθήματα, αποστροφή και ανεμελιά. Μάθετε περισσότερες πληροφορίες για αυτά παρακάτω.

Το πρώτο έργο με τίτλο “Untitleable Wallpaper” δημιουργήθηκε από τον Dionisios Fragias για την ομαδική έκθεση 2Μ, το οποίο θέτει ερωτήματα για την αισθητική απόσταση.

“Το έργο, με τίτλο Untitleable Wallpaper,  είναι ένα ψηφιακό collage με εικόνες από τη σειρά έργου μου με τίτλο Bad Shepherd που συνδυάζει μια σειριακή εικονογράφηση που είχα σχεδιάσει και χρησιμοποιούσα διάφορα μέσα. Η προβολή του έργου παίζει με το μπρος πίσω, αναλόγως την απόσταση, τις διαστάσεις 2D/3D και την επανάληψη. Έχω επιλέξει να συνδυάσω διάφορα στοιχεία για να προσεγγίσω τον θεατή και όταν έρθει πιο κοντά, να τον απωθήσει. Η πτυχή της ταπετσαρίας εξερευνά τον λεπτό καπλαμά, την πραγματικότητα των πολιτισμών, τη διάρκεια ζωής τους και την ευθραυστότητά τους. Τα δύο στοιχεία είναι μια σιλουέτα μιας αντίκας μπουκαλιού αρώματος και μια σιλουέτα ενός λουλουδιού ψεκασμού σαν αυτό που χρησιμοποιούν οι κλόουν στο τσίρκο για να ψεκάζουν νερό στα πρόσωπα του ανυποψίαστου θεατή”

Dionisios Fragias.

To δεύτερο έργο του Γιώργου Μακράκη με τίτλο “ΝΗΣΙ” ,είναι το special edition επεισόδιο του Horizon Line Sessions – μια διαδικτυακή σειρά παραγωγή της The Blender Gallery ,που εξηγείται η διαδικασία δημιουργίας ενός έργου από τον δημιουργό του.

“Η ιδεά βασίζεται στην καταγωγή μου την Κρήτη και στο καθημερινό τοπίο που με περιβάλλει. Η διαδικασία δημιουργίας αποτελείται από την ιδέα, τα υλικά, την αποτύπωση. Το έργο προκαλεί συναισθήματα που εκφράζουν ανεξαρτησία, καλοκαίρι, ανεμελία. Το ΝΗΣΙ έλαβε τη θέση του στον ορίζονται όμως αυτό δεν αποτελεί τέλος.. Υπάρχουν και άλλες πλευρές του που μπορεί κανείς να ανακαλύψει.”

Γιώργος Μακράκης

 

Share this

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή